Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση μερίδας ΡΟΜΑ, κατά συναδέλφων μας Πυροσβεστών που κλήθηκαν να κατασβήσουν πυρκαγιά εντός του καταυλισμού στην περιοχή Κορακόνερο. Συγκεκριμένα στις 10-11-2017 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε να μεταβεί εντός του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στην περιοχή Κορακόνερο, για κατάσβεση πυρκαγιάς. Την ώρα που οι τρεις (3) συνάδελφοι μας που ήταν πλήρωμα στο Πυροσβεστικό όχημα, «επιχειρούσαν», δέχτηκαν από ομάδα ΡΟΜΑ επίθεση με πέτρες και ξύλα, ενώ δεν δίστασαν να βάλουν εναντίον τους και με πιστόλι φωτοβολίδας!!!

Το συγκεκριμένο περιστατικό που δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων αντίστοιχων σοβαρών περιστατικών και στα οποία θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε ζωές συναδέλφων μας. Νωπές οι μνήμες από επιθέσεις και λιντσαρίσματα συναδέλφων μας, που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για προληπτικούς λόγους αφού έφεραν εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού!!!!Νωπές οι μνήμες μας από επιθέσεις κατά συναδέλφων μας με πέτρες και ξύλα, όπως και παλαιότερες επιθέσεις με κυνηγετικό όπλο.

Όλα αυτά είναι γνωστά σχεδόν σε όλη την κοινωνία της Ρόδου, έχουν ειπωθεί, έχουν καταγραφεί, έχουν καταγγελθεί από την Ένωση μας άπειρες φορές, δυστυχώς όμως κατά πως φαίνεται συνεχίζουν να είναι άγνωστα στους άμεσα εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της Ρόδου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αδιαφορία που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα… Επειδή έχουμε μάθει να μην είμαστε κακοπροαίρετοι, δεν υιοθετούμε απόψεις τρίτων ότι όλη αυτή η ανοχή από μεριάς τους έγκειται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Τους καλούμε όμως να διαψεύσουν αυτές τις φήμες, τους ζητάμε να πράξουν το αυτονόητο, να προστατεύσουν πρώτα από όλα τη ζωή και σωματική ακεραιότητα των Πυροσβεστών και κατά δεύτερον την περιουσία (πυροσβεστικά οχήματα) του Κράτους που πληρώνουν όλοι οι συμπολίτες μας από το υστέρημα τους και δεν μπορεί να είναι βορά στις ορέξεις του καθενός. Πρέπει όλοι οι φορείς να πράξουν τα δέοντα μη επιτρέποντας αυτά τα φαινόμενα ανομίας να συνεχίσουν να υφίστανται.

Εμείς ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Πυροσβεστών δηλώνουμε απερίφραστα ότι το τελευταίο περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονή μας. Επ ουδενί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε πλέον τους Πυροσβέστες έρμαιο στις ορέξεις κάποιον ανεγκέφαλων ανθρώπων, να επιτρέψουμε να κινδυνέψει ξανά η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα τους. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανά ρισκάρουν τη ζωή τους για να κατασβήσουν μία πυρκαγιά, ιδιαίτερα όταν αυτή βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο και δεν υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης της εκτός καταυλισμού. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι πλέον δεν θα αφήσουμε άλλο την τύχη των συναδέλφων μας σε λάθος χέρια και επιφυλασσόμαστεγια τηχρήση κάθε ένδικου μέσου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                              Ο Πρόεδρος

Δημητρακόπουλος  Ιωάννης                                                                                                 Χατζηκυριάκος Ιωάννης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ