«Οχι στην συγκυβέρνηση, ναι στην συνεργασία για να λυθούν προβλήματα των πολιτών, όπως πχ. το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ή η μείωση της φορολογίας». Αυτό ήταν το μήνυμα του Γιάννη Ραγκούση, υποψήφιου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, σε τηλεοπτική εμφάνισή του το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός έστρεψε μάλιστα τα βέλη του κατά της Φώφης Γεννηματάς, επειδή όπως είπε, σε δηλώσεις της προηγουμένως στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό «εξήγγειλε συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφωνία που έχουμε».

«Εμείς δεν φτιάχνουμε μια νέα παράταξη για να λύσουμε το κυβερνητικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και σημείωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών για τον νέο φορέα από αυτό που θα υπήρχε, εάν η ΔΗΣΥ ή το ΠΟΤΑΜΙ είχαν μείνει μόνοι τους.

Δήλωσε επίσης έτοιμος να συζητήσει για πολιτικές απόψεις, όχι για τα πρόσωπα. «Υπάρχουν όμως πολιτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι για εμένα θέμα αρχής. Δεν μπορεί να πάει κανένας με κλειστά χαρτιά στην κάλπη. Όσοι έρθουν να ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη που δεν θα μπει σε λογική συγκυβέρνησης.

«Την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα. Πρέπει να πάμε σε ενιαίο κόμμα κι αυτό να το σεβαστούν όλοι. Οι πολίτες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν για ενιαίο φορέα κι όχι πολυκομματικό», τόνισε αποφεύγοντας να εξηγήσει λεπτομερώς τι θα συμβεί στη Βουλή με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αν εκείνος, ως εξωκοινοβουλευτικός, εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ