Πολιτιστικά

Επιστρέφουν στη Ρόδο οι ιππότες της

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου θα συνδιοργανώσουν έκθεση στο νησί με θέμα: «Οι ιππότες της Ρόδου» από τον Δεκέμβριο του 2021 και για 6 μήνες.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της τοπική πολιτιστική κληρονομιάς. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Βασικός στόχος είναι να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί μία μόνιμη έκθεση για τους Ιππότες που θα αναδεικνύει την σημαντικότητα της παρουσίας τους στο νησί. Παρά την σπουδαιότητα της, η περίοδος των Ιπποτών, δεν υπήρξε ποτέ ως σήμερα το αντικείμενο μιας συνολικής, θεματικής και εμπεριστατωμένης έκθεσης για το ευρύ κοινό. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η προτεινόμενη έκθεση δίνοντας στον επισκέπτη την μοναδική ευκαιρία να αντιληφθεί και να εκτιμήσει καλύτερα τη σημαντική αυτή ιστορική περίοδο.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου