ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραγωγική συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
874
Μέγεθος γραμμάτων

Δια­πι­στώ­θη­κε η επι­τά­χυν­ση εκτέ­λε­σης των έργων του ΥΠΠΟ που υλο­ποιού­νται σε Κυ­κλά­δες και Δω­δε­κά­νη­σα και συμ­φω­νή­θη­κε νέα ομάδα έργων με επί­κε­ντρο το κέ­ντρο της πό­λε­ως Ρόδου και τη Λίνδο – Επί­κει­ται συ­νά­ντη­ση στη Σύρο για ζη­τή­μα­τα της Ερ­μού­πο­λης

————————————————————————

 

Συ­νά­ντη­ση ερ­γα­σί­ας με την Υπουρ­γό Πο­λι­τι­σμού, Λίνα Μεν­δώ­νη, είχε το από­γευ­μα της Πέμ­πτης ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, στο γρα­φείο του στη Ρόδο, στο πλαί­σιο της πε­ριο­δεί­ας της Υπουρ­γού στα νησιά των Δω­δε­κα­νή­σων, Λέρο, Ρόδο, Σύμη και Κα­στελ­λό­ρι­ζο.

 

Στη διάρ­κεια της συ­νά­ντη­σης που έγινε στο εξαι­ρε­τι­κό κλίμα που απη­χεί την άψογη συ­νερ­γα­σία με­τα­ξύ των δύο πλευ­ρών, εξε­τά­σθη­κε η πο­ρεία όλων των έργων του ΥΠΠΟ που εκτε­λού­νται σε Δω­δε­κά­νη­σα και Κυ­κλά­δες, τα οποία χρη­μα­το­δο­τεί η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, είτε μέσα από το Πρό­γραμ­μα Δη­μο­σί­ων Επεν­δύ­σε­ών της, είτε με ευ­ρω­παϊ­κούς πό­ρους του Επι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος “Νότιο Αι­γαίο 2014 – 2020” και που μετά τη τε­λευ­ταία ευ­ρεία σύ­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε υπό την Υπουρ­γό στις 9 Μαρ­τί­ου 2020 στη Ρόδο, έχουν επι­τα­χυν­θεί ση­μα­ντι­κά, τόσο από πλευ­ράς ερ­γα­σιών όσο και απορ­ρό­φη­σης των πόρων και βρί­σκο­νται σε ικα­νο­ποι­η­τι­κό επί­πε­δο.

Συμ­με­τεί­χαν η προϊ­στα­μέ­νη της Εφο­ρεί­ας Αρ­χαιο­τή­των Δω­δε­κα­νή­σου, Μάνια Μι­χαη­λί­δου και ο χω­ρι­κός Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Δω­δε­κα­νή­σου, Χρή­στος Ευ­στρα­τί­ου.

 

Σε συ­νά­ντη­ση που ακο­λού­θη­σε στο Δη­μαρ­χείο Ρόδου, με τον Δή­μαρ­χο Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη και τους συ­νερ­γά­τες του, συ­ζη­τή­θη­κε εκτε­νώς η Προ­γραμ­μα­τι­κή Σύμ­βα­ση για την Με­σαιω­νι­κή Πόλη με τον Δήμο Ρόδου και συμ­φω­νή­θη­κε ότι η αξιο­ποί­η­ση των πόρων του Ευ­ρω­παϊ­κού Τα­μεί­ου Ανά­καμ­ψης, συ­νι­στά μια πρώ­της τά­ξε­ως ευ­και­ρία για τη στή­ρι­ξη της Προ­γραμ­μα­τι­κής Σύμ­βα­σης, επε­κτεί­νο­ντας το αντι­κεί­με­νο και του στό­χους αυτής.

 

Με την ευ­και­ρία της συ­νά­ντη­σης στην Πε­ρι­φέ­ρεια, η Υπουρ­γός Πο­λι­τι­σμού και ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης

Νο­τί­ου Αι­γαί­ου υπέ­γρα­ψαν Προ­γραμ­μα­τι­κή Σύμ­βα­ση για την υλο­ποί­η­ση του έργου ανά­δει­ξης του πρω­τελ­λα­δι­κού νε­κρο­τα­φεί­ου βρε­φών στην Αστυ­πά­λαια, προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1,3 εκ. €.

Συμ­φω­νή­θη­κε επί­σης η επό­με­νη ομάδα έργων που αφο­ρούν το νησί της Ρόδου, εστιά­ζο­ντας στη Λίνδο και στο κέ­ντρο της πόλης της Ρόδου (Μαν­δρά­κι).

Με δε­δο­μέ­νη τη ση­μα­σία του πο­λι­τι­σμού ως κρί­σι­μου με­γέ­θους για την το­πι­κή και εθνι­κή οι­κο­νο­μία, καθώς στο Αι­γαίο βρί­σκε­ται το 30% του πο­λι­τι­στι­κού απο­θέ­μα­τος της Με­σο­γεί­ου, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης και η Υπουρ­γός Πο­λι­τι­σμού συμ­φώ­νη­σαν να υπάρ­ξει και νέα συ­νά­ντη­σή τους το επό­με­νο διά­στη­μα στη Σύρο, για να εξε­τά­σουν από κοντά τα ζη­τή­μα­τα της Ερ­μού­πο­λης.

 

Μετά το πέρας της συ­νά­ντη­σης, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

“Κάθε συ­νά­ντη­ση με την Υπουρ­γό Πο­λι­τι­σμού Λίνα Μεν­δώ­νη, έχει συ­μπέ­ρα­σμα, απο­τέ­λε­σμα και πα­ρα­γω­γή έργου.

Χθες το βράδυ, στο γρα­φείο μας στην Ρόδο, εί­χα­με την τιμή να υπο­δε­χθού­με την Υπουρ­γό Πο­λι­τι­σμού και να προ­χω­ρή­σου­με σε μια ακόμα συμ­φω­νία ομά­δας έργων στα οποία θα συ­νερ­γα­στού­με για την υλο­ποί­η­ση τους.

Η συ­νερ­γα­σία μας μέχρι σή­με­ρα έχει απο­δώ­σει υπέ­ρο­χα έργα στα νησιά μας και συ­νε­χί­ζε­ται με ακόμα υψη­λό­τε­ρους στό­χους, αφού και η Πε­ρι­φέ­ρεια μας έχει στα­θε­ρά ψηλά στην ατζέ­ντα της την ανά­δει­ξη της μο­να­δι­κής πο­λι­τι­στι­κής της ταυ­τό­τη­τας.

Δου­λειά με σχέ­διο, συ­νερ­γα­σί­ες με σε­βα­σμό, στό­χοι με προ­τε­ραιό­τη­τες, είναι η συ­ντα­γή της εξό­δου από την αγω­νία και της αξιο­ποί­η­σης κάθε ευ­και­ρί­ας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.