Τοπικές Ειδήσεις

ΟΓΕ Ρόδου: Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση γονέων με αιτήματα που αφορούν την υγιεινή & ασφάλεια των παιδιών

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου (Ο.Γ.Ε) καλεί όλους και όλες σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Συγκέντρωση, που διοργανώνουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών σήμερα Παρασκευή 18/09 στις 18:30 μπροστά στο Δημαρχείο προκειμένου να διεκδικήσουμε: Τα απαραίτητα και αναγκαία, σε ότι αφορά την Υγιεινή και Ασφάλεια των παιδιών μας στα Σχολεία.

Είναι γνωστό, ότι από την μέρα που άνοιξαν τα Σχολεία δεν υπάρχουν στην Ρόδο, όπως και αλλού:

1.Επαρκές προσωπικό καθαριστριών στα Σχολεία, στοιχείο που αφήνει τελείως εκτεθειμένα τα παιδιά μας αφού ακόμα και αυτές που έχουν προσληφθεί εργάζονται μέχρι και 3,5 ώρες.

2.Σχολικές αίθουσες τόσες όσες χρειαζόμαστε για να μην στοιβάζονται τα παιδιά σε τμήματα μέχρι και 25 μαθητές ανά τάξη.

3.Ικανός αριθμός Εκπαιδευτικών για να καλύψει τις ανάγκες της φετινής σχολικής χρονιάς, αφού και αυτή ξεκίνησε με λιγότερους 20.000 εκπαιδευτικούς.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, δεν παζαρεύουμε την Υγεία και την Ασφάλεια των παιδιών μας!

Όλοι και Όλες, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Εργαζόμενοι και Άνεργοι σήμερα Παρασκευή 18/09/2020, στις 18:30 μπροστά το Δημαρχείο της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου