Ρεπορτάζ

Προσωρινή διαταγή υποχρεώνει την ΔΕΔΔΗΕ να μην διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου

Δεκτό έγινε εν μέρει το αίτημα που υπέβαλε ένας κάτοικος Ρόδου κατά της ΔΕΔΔΗΕ με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και απαγορεύει προσωρινά στην εταιρεία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του αιτούντος υπό τον όρο της εμπρόθεσμης αποπληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.
Συγκεκριμένα, ο αιτών είναι κύριος ενός ισογείου ακινήτου στο οποίο κατοικεί με την σύντροφό του στην Ιαλυσό Ρόδου. Στις αρχές του μήνα, ενώ ο ίδιος απουσίαζε από την οικία τους, τον ενημέρωσε η σύντροφός του πως έχει διακοπεί η ρευματοδότηση. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος αμέσως μετέβη στη ΔΕΗ Ρόδου προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει. Εκεί τον ενημέρωσαν πως δεν υφίσταται κάποια οφειλή καθώς και ο τελευταίος λογαριασμός είχε εξοφληθεί και τον παρέπεμψαν στην ΔΕΔΔΗΕ όπου και πήγε την ίδια στιγμή.
Προς έκπληξή του ενημερώθηκε και μάλιστα του επέδειξαν και σχετικό έγγραφο που έφερε ημερομηνία Μαΐου 2020 πως έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε τον Απρίλιο 2020 διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή 44397 kWh καθώς ανευρέθησαν κομμένες σφραγίδες και ορατή επέμβαση στο μηχανισμό μέτρησης. Μάλιστα από το ίδιο έγγραφο πληροφορήθηκε πως η δήθεν ρευματοκλοπή ξεκίνησε από τον Απρίλιο 2007 και η συνολική της αξία ανέρχεται στο ποσό των 2.046 ευρώ.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ουδεμία παρέμβαση φαίνεται στο μετρητή του, και παρά την δυσχερή οικονομική του κατάσταση αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο αυτός όσο και η σύντροφός του φροντίζουν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Αρνούμενος λοιπόν την ρευματοκλοπή και μετά τη γνωστοποίηση της καθ’ης πως αν δεν καταβάλει την οφειλή θα του διακόψουν την ηλεκτροδότηση προσέφυγε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου το οποίο διέταξε προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης να απέχει η ΔΕΔΔΗΕ από οποιαδήποτε ενέργεια υπό τον όρο της εμπρόθεσμης πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Μπακαλούμας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου