Ρεπορτάζ

Τσιγγάνοι κατασκήνωσαν στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού!

Στην κεντρική πλατεία της Ιαλυσού «κατασκήνωσαν» τσιγγάνοι, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής, που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους αλλά και την περίφραξη του ιδιωτικού κτηρίου, όπου βρήκαν καταφύγιο και το οποίο παραμένει γιαπί την τελευταία 25ετία.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσίκκης, πριν από μερικές ημέρες, παιδί που έπαιζε στο συγκεκριμένο κτήριο, έπεσε από τον όροφο κι ευτυχώς δεν τραυματίστηκε διότι «προσγειώθηκε» πάνω στον ουρανό σταθμευμένου οχήματος!
Σύμφωνα με τον κ. Δ. Τσίκκη, οι τσιγγάνοι εγκαταστάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο συγκεκριμένο κτήριο, έχοντας μάλιστα μεταφέρει και τις… οικοσκευές τους, μετατρέποντας ήδη τον χώρο σε εστία μόλυνσης.
Οι περίοικοι απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από το κτήριο, και εγκαλούν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν, δεν έχει φροντίσει να περιφράξει τον χώρο τόσα χρόνια. Πέρα από την πρόσβαση των ΡΟΜΑ, υποστηρίζουν ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι για τα παιδιά της γειτονιάς, που συνηθίζουν να παίζουν στο συγκεκριμένο κτήριο, όπου κρύβονται παγίδες για την σωματική τους ακεραιότητα
Ο κ. Δ. Τσίκκης, μιλώντας στην «δ», έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη του κτηρίου ο οποίος τον διαβεβαίωσε, ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει περίφραξη προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση στο εσωτερικό του.
Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για το κτήριο που κάποτε είχε βολιδοσκοπηθεί από την δημοτική αρχή Ιαλυσού για να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί ως δημοτικό μέγαρο, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε και το κτήριο παραμένει ημιτελές, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Ιαλυσού.
Σύμφωνα δε με τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού κ. Στέργο Στάγκα, ο οποίος μίλησε στην «δ», δεν είναι η πρώτη φορά που εγκαθίστανται τσιγγάνοι στο συγκεκριμένο κτήριο, καθώς και επί δικής του θητείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά, ωστόσο, όπως είπε, η δημοτική αρχή τότε κινήθηκε ταχύτατα απομακρύνοντας τους ΡΟΜΑ και κατάσχοντας τα υπάρχοντά τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου