Ρεπορτάζ

Αυξημένη κίνηση αρχίζει να παρουσιάζει η Μεσαιωνική Πόλη

Η αγορά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων αλυσίδων εστίασης. Ηδη πριν την πανδημία του κορωνοϊού άρχισαν να εμφανίζονται στην Παλιά Πόλη της Ρόδου ταχυφαγεία, πατσατζίδικα και καφετέριες-ζαχροπλαστεία, γεγονός που ξένισε πολλούς καθώς η παρουσία τους άρχισε να διαμορφώνει ένα νέο τοπίο το οποίο ήταν ξένο μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αλυσίδες που ήδη δραστηριοποιούνται στη Μ. Πόλη έχουν επεκτείνει την παρουσία τους, ενώ έχουν προστεθεί νέες και έπεται συνέχεια. Με αργούς και σταθερούς ρυθμούς, η εικόνα και η φυσιογνωμία της αγοράς εντός των τειχών αλλάζει.

Βέβαια και ντόπιοι επιχειρηματίες επενδύουν στην αγορά της Μ. Πόλης. Φέτος, έπειτα από αρκετά χρόνια δεν υπάρχει (σχεδόν) κανένα ελεύθερο προς ενοικίαση κατάστημα. Έμποροι και καταστηματάρχες που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά, επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, ενοικιάζοντας νέους χώρους. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους, καθώς οι προσδοκίες για την απόδοση της επένδυσής τους είναι υψηλές λόγω των αυξημένων ρυθμών της τουριστικής κίνησης και της σημαντικής ανάκαμψης του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού στον οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η Μ. Πόλη και που αναμένεται φέτος να υπερβεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
«Η κίνηση είναι ικανοποιητική στη Μεσαιωνική Πόλη και εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην υψηλή τουριστική περίοδο. Βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα δεν σημαίνει ότι υπάρχει και η προσδοκώμενη εμπορική κίνηση. Θεωρώ παρόλα αυτά ότι σταδιακά θα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα. Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, έχουμε επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών, Καταστηματαρχών και Εμπόρων της Μ. Πόλης κ. Βασίλης Δοντάς ενώ σχετικά με το… επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αγορά της Παλιάς Πόλης σημείωσε ότι:
«Φέτος δεν παρατηρείται το φαινόμενο που βλέπαμε στα προηγούμενα χρόνια-ακόμη και προ πανδημίας- των ανοίκιαστων καταστημάτων ακόμη και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Όλα τα καταστήματα έχουν ενοικιαστεί από ντόπιους που ήδη δραστηριοποιούνται στη Μ. Πόλη ή από επιχειρηματίες που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και εντός των τειχών. Συνεχίζεται το φαινόμενο της επέκτασης των αλυσίδων εστίασης, είτε πρόκειται για την επέκταση των ήδη υφιστάμενων καταστημάτων, είτε πρόκειται για το άνοιγμα εντελώς καινούριων. Είναι ένα φαινόμενο που βιώνουμε και δεν ξέρουμε ποια έκταση μπορεί να λάβει».
Ο κ. Δοντάς, τόνισε ότι φέτος επικρατεί μεγαλύτερη ευταξία στη Μεσαιωνική Πόλη. Η λειτουργία της αγοράς είναι πιο ομαλή ενώ η οριοθέτηση των χώρων ολιγόλεπτης στάσης των τουριστικών λεωφορείων τα οποία αποβιβάζουν τους επισκέπτες και σταθμεύουν στο Λιμάνι της Ακαντιάς συνέβαλε σημαντικά στην αποσυμφόρηση της γύρω περιοχής, καθώς δεν εμποδίζεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και έχουν απελευθερωθεί κάποιες θέσεις στάθμευσης.
Σημειώνεται ότι χθες τα σοκάκια της Μ. Πόλης κατακλύστηκαν από επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Beyond, από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά που προσεγγίζουν το λιμάνι της Ρόδου. Το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε 2.140 επιβάτες πολλοί εκ των οποίων προτίμησαν να επισκεφθούν τη Μ. Πόλη για να κάνουν βόλτα, να κάνουν τις αγορές τους ή να γευματίσουν σε κάποιο από τα εστιατόρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου