ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Χανιά φέτος τα «Ηλιάκεια»: Ο Δήμος Καρπάθου παρών στις εκδηλώσεις στα Χανιά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ηλιακης
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Οι εκ­δη­λώ­σεις μνή­μης «Ηλιά­κεια» για τον Ήρωα Σμη­να­γό Κων­στα­ντί­νο Ηλιά­κη φέτος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στα Χανιά, συ­μπλη­ρώ­νο­ντας 20 χρό­νια από την ηρω­ι­κή του θυσία.
  • Η τε­λε­τή θα πε­ρι­λαμ­βά­νει τα απο­κα­λυ­πτή­ρια της προ­το­μής του και θα γίνει στο Αθλη­τι­κό Κέ­ντρο Κου­μπέ, το οποίο θα ονο­μα­στεί προς τιμήν του.
  • Αντι­προ­σω­πεία του Δήμου Καρ­πά­θου θα πα­ρα­στεί στις εκ­δη­λώ­σεις, απο­τί­ο­ντας φόρο τιμής στον ήρωα που κα­τέ­χει ξε­χω­ρι­στή θέση στην καρ­διά των Καρ­πα­θί­ων.
  • Οι εκ­δη­λώ­σεις «Ηλιά­κεια» θα επι­στρέ­ψουν το επό­με­νο έτος στην Κάρ­πα­θο, δια­σφα­λί­ζο­ντας τη συ­νέ­χι­ση της μνή­μης και της πα­ρα­κα­τα­θή­κης του Σμη­να­γού Ηλιά­κη.

Ο Δήμος Καρ­πά­θου ενη­με­ρώ­νει τους δη­μό­τες και όλους τους φί­λους του νη­σιού ότι οι εκ­δη­λώ­σεις μνή­μης και τιμής «Ηλιά­κεια», που διορ­γα­νώ­νο­νται ανελ­λι­πώς εδώ και 20 χρό­νια στην Κάρ­πα­θο προς τιμήν του Ήρωα Σμη­να­γού Κων­στα­ντί­νου Ηλιά­κη, φέτος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στα Χανιά, γε­νέ­τει­ρα του αεί­μνη­στου αε­ρο­πό­ρου.

Η από­φα­ση αυτή λαμ­βά­νε­ται στο πλαί­σιο της συ­μπλή­ρω­σης εί­κο­σι ετών από την ηρω­ι­κή θυσία του Σμη­να­γού Κώστα Ηλιά­κη, ο οποί­ος στις 23 Μαΐου 2006 έπεσε υπέρ πα­τρί­δος κατά την εκτέ­λε­ση του κα­θή­κο­ντός του στο Αι­γαίο, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος με αυ­τα­πάρ­νη­ση την εθνι­κή κυ­ριαρ­χία και την αξιο­πρέ­πεια της Ελ­λά­δας. Η θυσία του απο­τε­λεί δια­χρο­νι­κό σύμ­βο­λο γεν­ναιό­τη­τας, ευ­θύ­νης και υψη­λού πα­τριω­τι­σμού.

Οι φε­τι­νές επε­τεια­κές εκ­δη­λώ­σεις θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στα Χανιά στις 23 Μαΐου, στο Αθλη­τι­κό Κέ­ντρο Κου­μπέ, το οποίο θα λάβει το όνομα του αεί­μνη­στου Σμη­να­γού, ως ελά­χι­στος φόρος τιμής στην προ­σφο­ρά και τη θυσία του προς την πα­τρί­δα. Κατά τη διάρ­κεια της τε­λε­τής θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν και τα απο­κα­λυ­πτή­ρια της προ­το­μής του.

Η Κάρ­πα­θος, ο τόπος που συν­δέ­θη­κε βαθιά με τη μνήμη και την τιμή του Ήρωα Σμη­να­γού, δεν θα μπο­ρού­σε να απου­σιά­ζει από αυτή τη ση­μα­ντι­κή στιγ­μή. Για τον λόγο αυτό, επί­ση­μη αντι­προ­σω­πεία του Δήμου Καρ­πά­θου θα πα­ρα­στεί στις εκ­δη­λώ­σεις στα Χανιά, απο­τί­ο­ντας φόρο τιμής σε έναν ήρωα που ανή­κει σε ολό­κλη­ρο το Έθνος, αλλά κα­τέ­χει ξε­χω­ρι­στή θέση στην καρ­διά όλων των Καρ­πα­θί­ων.

Πα­ράλ­λη­λα, ο Δήμος Καρ­πά­θου ανα­κοι­νώ­νει ότι οι εκ­δη­λώ­σεις «Ηλιά­κεια» θα επι­στρέ­ψουν δυ­να­μι­κά το επό­με­νο έτος στον φυ­σι­κό τους χώρο, την Κάρ­πα­θο, με την ίδια συ­γκί­νη­ση, την ίδια ιστο­ρι­κή ευ­θύ­νη και ακόμη με­γα­λύ­τε­ρη συμ­με­το­χή, ώστε να συ­νε­χι­στεί αδιά­κο­πα ο θε­σμός που κρατά ζω­ντα­νή τη μνήμη και την πα­ρα­κα­τα­θή­κη του Σμη­να­γού Κων­στα­ντί­νου Ηλιά­κη.

Ο Δήμος Καρ­πά­θου δια­βε­βαιώ­νει ότι η μνήμη, η προ­σφο­ρά και η θυσία του θα πα­ρα­μέ­νουν ζω­ντα­νές, φω­τί­ζο­ντας τις επό­με­νες γε­νιές με τις αξίες της αυ­τα­πάρ­νη­σης, της τιμής και της αγά­πης προς την πα­τρί­δα.

Η Κάρ­πα­θος θυ­μά­ται. Τιμά. Δεν ξεχνά.

Ο Δή­μαρ­χος Καρ­πά­θου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.