Ειδήσεις

Συμμετοχή των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου στο πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαφορετική εικόνα από αυτή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίαζε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου, αφού στα έδρανα βρέθηκαν να κάθονται αυτή τη φορά μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου, συμμετέχοντας σε προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, πρόγραμμα το οποίο προωθεί το  Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από το Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλειο Χριστινάκη και τους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Παρασκευή Καλαντζή, Ευδοκία Κεφαλά, Σοφία Κριτσωταλάκη και Κωνσταντίνα Κωσταντακοπούλου, πραγματοποίησαν μία υποδειγματική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνοντας ως θέμα προς συζήτηση την «Υποβολή πρότασης για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών».

Τους μαθητές υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σεβαστή Σκιαθίτη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής κ.Ιωάννης Κορωναίος, ο οποίος αφού συνεχάρη το μαθητή Μιχάλη Τριομάτη- πρωταθλητή Ελλάδος στην ποδηλασία, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ειδική αυτή συνεδρίαση, συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους για την όλη διαδικασία και εξήγησε τη σπουδαιότητα που έχουν τέτοιες δράσεις όπως η συγκεκριμένη, αφού αυτή ανοίγει δρόμους που έχουν να κάνουν με την εξοικείωση και τη συμμετοχή των νέων πολιτών στα κοινά καθώς μέσω αυτής μπορούν να διαμορφώσουν την κοινωνία που τους αξίζει.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος τοποθετήθηκε στο θέμα που έθεσαν οι μαθητές ενημερώνοντας τους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αφού ως γνωστόν το Νοέμβριο του 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποφάσισε την υποβολή πρότασης για την ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στην περιοχή Ροδίνι μέσω ΣΔΙΤ και τις προσπάθειες που γίνονται να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και διαδικασίες για την προσωρινή μεταστέγαση του εν λόγω σχολείου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Τέλος, στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα παιδιά χάρισαν στον Αντιδήμαρχο, ζωγραφικό πίνακα που φιλοτέχνησαν τα ίδια.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου