ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες σε όλους τους προορισμούς – Πάνω από 1,6 εκατ. αεροπορικές θέσεις τον Απρίλιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροπλάνο

Ακόμα και τα πιο μικρά αε­ρο­δρό­μια της χώρας άνοι­ξαν για διε­θνείς πτή­σεις, με επι­σκέ­πτες από πάνω από 50 χώρες να έρ­χο­νται για τις δια­κο­πές τους.

Άνοι­ξαν όλα τα αε­ρο­δρό­μια της χώρας και υπο­δέ­χο­νται του­ρί­στες από όλο τον κόσμο, ση­μα­το­δο­τώ­ντας το ου­σια­στι­κό άνοιγ­μα της κα­λο­και­ρι­νής σεζόν του 2023. Από τη Δευ­τέ­ρα του Πάσχα ξε­κί­νη­σαν να προ­σγειώ­νο­νται πτή­σεις και στα τε­λευ­ταία πε­ρι­φε­ρεια­κά αε­ρο­δρό­μια, όπως αυτά της Καρ­πά­θου, της Σκιά­θου, της Μυ­τι­λή­νης και της Σάμου.

Πάνω από 1,6 εκα­τομ­μύ­ρια αε­ρο­πο­ρι­κές θέ­σεις από το εξω­τε­ρι­κό είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες από τις αρχές μέχρι και το τέλος Απρι­λί­ου, προ­ερ­χό­με­νες από πάνω από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι 850.000 θέ­σεις αφο­ρούν στο αε­ρο­δρό­μιο της Αθή­νας, με τους Βρε­τα­νούς να περ­νούν τις 100.000, οι Γερ­μα­νοί τις 80.000, ενώ δυ­να­μι­κά κι­νού­νται οι Αμε­ρι­κα­νοί, που κα­τα­φτά­νουν στην πρω­τεύ­ου­σα με απευ­θεί­ας πτή­σεις πάνω από 8.000 την εβδο­μά­δα.

Δεύ­τε­ρο με μικρή δια­φο­ρά από το τρίτο, έρ­χε­ται το αε­ρο­δρό­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης με 215.000 προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες θέ­σεις από το εξω­τε­ρι­κό. Το Ηρά­κλειο όλο τον Απρί­λιο ανα­μέ­νε­ται να υπο­δε­χθεί 200.000 του­ρί­στες που προ­έρ­χο­νται κυ­ρί­ως από τη Γερ­μα­νία, τη Βρε­τα­νία και τη Γαλ­λία. Πτή­σεις για την Κρήτη υπάρ­χουν από 20 χώρες, ανά­με­σα τους, Σκαν­δι­να­βι­κές αλλά και η Πο­λω­νία, η Λι­θουα­νία, η Εσθο­νία κ.α. Για τα Χανιά είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες πάνω από 65.000 χι­λιά­δες πτή­σεις με του­ρί­στες κυ­ρί­ως από Βρε­τα­νία, Γερ­μα­νία και Πο­λω­νία.

Η Ρόδος μέχρι το τέλος του μήνα ανα­μέ­νει σχε­δόν 135.000 ξέ­νους του­ρί­στες με απευ­θεί­ας πτή­σεις με τρίτη χώρα το Ισ­ρα­ήλ, ενώ και η Κως πε­ρι­μέ­νει πάνω από 30.000 ξέ­νους επι­σκέ­πτες. Και η Κέρ­κυ­ρα για όλο τον Απρί­λιο έχουν προ­γραμ­μα­τι­σθεί πάνω από 60.000 θέ­σεις με τις πε­ρισ­σό­τε­ρες να προ­έρ­χο­νται από το Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο.

Στις Κυ­κλά­δες, η Σα­ντο­ρί­νη έχει ανοί­ξει ήδη τη σεζόν και πε­ρι­μέ­νει αυτό το μήνα πάνω από 36.000 ξέ­νους του­ρί­στες κυ­ρί­ως Βρε­τα­νούς και Γάλ­λους, ενώ αργά ανοί­γει η Μύ­κο­νος που θα την επι­σκε­φτούν πε­ρί­που 15.000.

Απο­γειώ­θη­κε η κί­νη­ση το Πάσχα

Τόσο το Κα­θο­λι­κό όσο και το Ορ­θό­δο­ξο Πάσχα ήταν οι κύ­ριες αι­τί­ες για το δυ­να­μι­κό άνοιγ­μα της φε­τι­νής κα­λο­και­ρι­νής σεζόν στη χώρα μας. Η έρευ­να της ForwardKeys, είχε απο­κα­λύ­ψει ότι η πλη­ρό­τη­τα των αε­ρο­πο­ρι­κών θέ­σε­ων για τις εν­δο­ευ­ρω­παϊ­κές αφί­ξεις κατά τη διάρ­κεια του Πάσχα έφτα­σε τα προ παν­δη­μί­ας επί­πε­δα, ενώ σε κά­ποιες πε­ρι­πτώ­σεις τα ξε­πέ­ρα­σε. Η Ελ­λά­δα ση­μεί­ω­σε άνοδο κατά 7% στις πλη­ρό­τη­τες.

Ο Όμι­λος Tui ανα­κοί­νω­σε ότι θα με­τέ­φε­ρε πε­ρισ­σό­τε­ρους από 500.000 επι­σκέ­πτες κατά τη διάρ­κεια των δια­κο­πών του Πάσχα με συ­ντε­λε­στή φόρ­τω­σης 95%, κοντά στα προ παν­δη­μί­ας επί­πε­δα. Η Με­σό­γειος και τα Κα­νά­ρια Νησιά είναι οι προ­ο­ρι­σμοί με τις κο­ρυ­φαί­ες επι­δό­σεις της εται­ρεί­ας στις αγο­ρές του Ηνω­μέ­νου Βα­σι­λεί­ου και της Γερ­μα­νί­ας, καθώς και στην Τουρ­κία, τις Βα­λε­α­ρί­δες, την ηπει­ρω­τι­κή Ισπα­νία, την Αί­γυ­πτο και την Ελ­λά­δα.

Η Tui ανέ­φε­ρε ρεκόρ κρα­τή­σε­ων για την αγορά του Ηνω­μέ­νου Βα­σι­λεί­ου από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 5 Φε­βρουα­ρί­ου, με πο­σο­στό πάνω από 10% υψη­λό­τε­ρες σε σχέση με τα προ παν­δη­μί­ας επί­πε­δα του 2019 και με τις τιμές επί­σης υψη­λό­τε­ρες. Ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος του Ομί­λου της TUI, Sebastian Ebel, δή­λω­σε ότι η δυ­να­μι­κή των κρα­τή­σε­ων του tour operator «πα­ρα­μέ­νει εν­θαρ­ρυ­ντι­κή» με την ισχυ­ρή ζή­τη­ση για το Πάσχα «ένα υγιές μή­νυ­μα για το επερ­χό­με­νο κα­λο­καί­ρι».

Ανοί­γουν μα­ζι­κά τα ξε­νο­δο­χεία στην Ελ­λά­δα

Πε­ρί­που το 30% των ελ­λη­νι­κών ξε­νο­δο­χεί­ων άνοι­ξε κατά το πρώτο δε­κα­ή­με­ρο του Απρι­λί­ου, τα οποία και κά­λυ­ψαν τη ζή­τη­ση των δύο εβδο­μά­δων του Πάσχα. Στα­δια­κά ανοί­γουν όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρα κα­τα­λύ­μα­τα, ενώ την 1η Μαϊου ανα­μέ­νε­ται να έχει ανοί­ξει το σύ­νο­λο των ξε­νο­δο­χεια­κών μο­νά­δων στους κύ­ριους προ­ο­ρι­σμούς της χώρας. Μέχρι και το τέλος Μαϊου θα ανοί­ξουν τις πύλες τους και τα ξε­νο­δο­χεία στις Κυ­κλά­δες.

Πηγή news247.gr

Βίκη Βα­μιε­δά­κη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.