ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να φύγει το αμερικάνικο πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Jason Dunham

Από νωρίς το πρωί της Κυρια­κής βρί­σκε­ται στο λιμάνι της Ρόδου το αμε­ρι­κά­νικο αντι­τορ­πι­λικό κατευ­θυ­νό­με­νων βλη­μά­των USS Jason Dunham.

Eίναι σίγουρο ότι η παρου­σία του σχε­τί­ζε­ται με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπε­ρια­λι­στικό πόλεμο στην Ουκρα­νία. Έναν πόλεμο που έχει μετα­τρέ­ψει τον ουκρα­νικό λαό στην κυριο­λε­ξία σε σάκο του μποξ. Από τη μια μεριά η Ρωσική εισβολή με τα ψεύτικα προ­σχή­ματά της, από την άλλη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά με άμεσο κίνδυνο ο πόλεμος να γενι­κευ­τεί.

Η εμπλοκή της Ελλάδας είτε είναι με την απο­στολή όπλων και στρα­τιω­τι­κών μονάδων όπως έχει απο­φα­σι­στεί και εν μέρει προ­χω­ρή­σει, είτε με την παρα­χώ­ρηση κρί­σι­μων υπο­δο­μών όπως οι διά­φο­ρες βάσεις, εγκυ­μο­νεί πολύ μεγά­λους κιν­δύ­νους για το λαό μας, αφού μπορεί να απο­τε­λέ­σει στόχο επι­θέ­σεων του αντί­πα­λου στρα­το­πέ­δου. Άλλωστε ο ελλη­νι­κός λαός πλη­ρώ­νει ήδη πολύ­πλευρα τις συνέ­πειες του πολέμου.

Οι ευθύνες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ αλλά και της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ προη­γού­μενα είναι τερά­στιες. Γιατί έχουν μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε ένα απέ­ρα­ντο στρα­τό­πεδο του ΝΑΤΟ και των Αμε­ρι­κα­νών, αλλά και επειδή συνει­δητά έχουν απο­φα­σί­σει να μεγα­λώ­σει η ελλη­νική εμπλοκή για λογα­ρια­σμό της ελλη­νι­κής αστικής τάξης, ώστε να εξα­σφα­λί­σει μερίδιο από τη ληστεία των λαών.

Καλούμε το λαό του νησιού να κατα­δι­κά­σει την παρου­σία του αμε­ρι­κα­νι­κού πλοίου, να απαι­τή­σει να στα­μα­τή­σει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να μη φύγει από τα νησιά πολε­μι­κός εξο­πλι­σμός με κατεύ­θυνση την Ουκρα­νία όπως σχε­διά­ζε­ται. Εξο­πλι­σμός που είναι απα­ραί­τη­τος για την άμυνα των νησιών.

Η παρου­σία του αμε­ρι­κά­νι­κου πλοίου απο­τε­λεί απειλή για το λαό του νησιού γιατί σε περί­πτωση γενί­κευ­σης του πολέμου θα γίνει στόχος αντι­ποί­νων.

Πολύ περισ­σό­τερο ο λαός του νησιού της Ρόδου και των άλλων νησιών έχουν λόγο να αντι­δρά­σουν αυτό το διά­στημα, γιατί σήμερα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι δυνά­μεις που προ­ω­θούν την συνεκ­με­τάλ­λευση του Αιγαίου, ενθαρ­ρύ­νουν με τη στάση τους την Τουρκία να κλι­μα­κώ­νει την επι­θε­τι­κό­τητα και τις διεκ­δι­κή­σεις της σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της Ελλάδας.

Να στα­μα­τή­σει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ο λαός της Ρόδου δε δια­λέ­γει στρα­τό­πεδο ληστών. Είμαστε με τους λαούς που υπο­φέ­ρουν.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.