- Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νέων Γυναικών στη Δωδεκάνησο ξεκίνησε με δύο αγώνες, όπου Ροδίων Άθλησις και ΑΕΣΠ Φοίνικας σημείωσαν νίκες με 3-1 σετ.
- Το Ροδίων Άθλησις επικράτησε του ΡΣΦΠ Τελχινίς στο ντέρμπι του «Βενετοκλείου», με συναρπαστική εξέλιξη στα δύο πρώτα σετ και καθαρή νίκη στα επόμενα.
- Ο ΑΕΣΠ Φοίνικας αντέδρασε μετά την ήττα στο πρώτο σετ και κέρδισε τον Γ.Σ. Διαγόρας στην «τέντα», ξεκινώντας δυναμικά το πρωτάθλημα.
- Η μεταγραφή της Ευριδίκης Μαθιουδάκη από την Τελχινίδα στον ΑΕΣΠ Φοίνικα αποτέλεσε σημαντική προσθήκη για την ομάδα, με την παίκτρια να κάνει ντεμπούτο στον πρώτο αγώνα.
Με τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων, που αφορούσαν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής δράση στο βόλεϊ της Δωδεκανήσου για την σεζόν 2026-2027.
Η «δσπορ» παρουσιάζει την εξέλιξη των δύο αγώνων.
ΡΣΦΠ Τεχλινίς- Ροδίων Άθλησις: 1-3
Με… το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του στην σεζόν το Ροδίων Άθλησις, επικρατώντας στο ντέρμπι του «Βενετοκλείου» την Τελχινίδα με 3-1 σετ. Τα δύο πρώτα σετ είχαν συγκλονιστική εξέλιξη με την ομάδα του Νίκου Μακρή να παίρνει το πρώτο (26- 24) και την Τελχινίδα να απαντάει (25-22) και να ισοφαρίζει. Στη συνέχεια, το Ροδίων Άθλησις ανέβασε την απόδοση του, πήρε εύκολα το 3ο σετ (25- 15) και έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», κερδίζοντας το 4ο με 25-17 και παίρνοντας τη νίκη.
Τα σετ: 24-26 (37’), 25-22 (27’), 15-25 (27’), 17-25 (25’)
Διαιτητές: Παπαδούλη- Γράψας
ΡΣΦΠ Τελχινίς (Νίκος Τσιντομηνάς): Διακονικολάου, Xhanja, Γρηγορίου, Μπακάλη, Σιδηροπούλου, Δοξάκη, Σταμούλη, Μπαρλάβα, Δερέμπεη, Κωτούλα, Κουροπούλου, Σαλαμαστράκη, Οσμάν, Σαραντάκου.
Ροδίων Άθλησις (Νίκος Μακρής): Νομικάριου, Βρούλλη, Τάχερ, Ζουραράκη, Ψυλλάκη, Σκαρτσίλη, Ευθυμίου, Κουλοχέρα, Τριανταφύλλου, Άντερσεν, Μπουμπουλάκη, Νάκκα, Κρόκου, Βυρίνη.
Γ.Σ. Διαγόρας- ΑΕΣΠ Φοίνικας: 1-3
Ιδανικό ξεκίνημα στην σεζόν 2026-2027 έκανε ο ΑΕΣΠ Φοίνικας, επικρατώντας με 3-1 σετ του Γ.Σ. Διαγόρας. Αν και έχασε εύκολα το πρώτο σετ (25-14), η ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη (επέστρεψε φέτος στην ομάδα), αντέδρασε ιδανικά. Αρχικά ισοφάρισε εύκολα (25-9 το 2ο σετ), πήρε λίγο πιο δύσκολα το 3ο σετ (25-17) και στο τελευταίο «έπεσαν κορμιά», με τον Φοίνικα να το κερδίζει 25-23 και να παίρνει τη νίκη με 1-3 στην «τέντα», ξεκινώντας με το δεξί στο πρωτάθλημα U20.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντική μετεγγραφική κίνηση έκανε ΑΕΣΠ Φοίνικας, ο οποίος απέκτησε την Ευριδίκη Μαθιουδάκη από την Τελχινίδα, η οποία έκανε ντεμπούτο στην «τέντα».
Τα σετ: 25-14 (30’), 9-25 (18’), 17-25 (25’), 23-25 (30’)
Διαιτητές: Καστανιώτη- Νίκου
Γ.Σ. Διαγόρας: Μαυρίδου, Δανελλάκη, Λαμάι, Πούπα, Ντέμα, Εγιούποβα, Κατσέλα, Μαύρου, Λικάι, Atanasova, Γεωργακοπούλου, Φράγκου.
ΑΕΣΠ Φοίνικας (Νίκος Αντωνιάδης): Τσομένη, Dordevic, Ευαγγέλου, Τσελεπίδη, Μαθιουδάκη, Γιούσμη, Παναγιωτοπούλου, Μπούζι, Βόλα, Σταυριανού, Καλημέρη, Μαραβέλια, Χατζβηβάσιλα.































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.