ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο – Επέβαινε ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΛΙΚΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΛΥΜΝΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ανα­γκα­στική προ­σγεί­ωση στρα­τιω­τι­κού ελι­κο­πτέ­ρου σημειώ­θηκε το πρωί της Πέμπτης στην Κάλυμνο λόγω μηχα­νι­κής βλάβης στο ουραίο σύστημα.
  • Ο δήμαρ­χος Καλυ­μνίων Γιάννης Μαστρο­κού­κος δήλωσε ότι το περι­στα­τικό δεν είναι σοβαρό.
  • Οι επι­βαί­νο­ντες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο και είναι καλά στην υγεία τους.
  • Η βλάβη προ­κά­λεσε βαριά προ­σγεί­ωση, χωρίς όμως να υπάρ­ξουν σοβαροί τραυ­μα­τι­σμοί.

Ανα­γκα­στική προ­σγεί­ωση στρα­τιω­τι­κού ελι­κο­πτέ­ρου σημειώ­θηκε το πρωί της Πέμπτης στην Κάλυμνο.

Ο δήμαρ­χος Καλυ­μνίων Γιάννης Μαστρο­κού­κος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι δεν πρό­κει­ται για κάτι σοβαρό.

«Κατά τη διάρ­κεια της προ­σγεί­ω­σης το ελι­κό­πτερο υπέστη μηχα­νική βλάβη στο ουραίο σύστημα, με απο­τέ­λε­σμα βαριά προ­σγεί­ωση» ανέφερε.

Οι επι­βαί­νο­ντες έχουν μετα­φερ­θεί στο νοσο­κο­μείο, δόξα τω Θεώ είναι καλά, τόνισε ο κ. Μαστρο­κού­κος.

Τι είναι η βαριά προ­σγεί­ωση

Ως βαριά προ­σγεί­ωση (heavy landing) ορί­ζε­ται η προ­σγεί­ωση ενός αερο­σκά­φους ή ελι­κο­πτέ­ρου κατά την οποία η κατα­κό­ρυφη ταχύ­τητα καθόδου και η δύναμη της πρό­σκρου­σης στο έδαφος είναι σημα­ντικά μεγα­λύ­τε­ρες από τις κανο­νι­κές και επι­τρε­πτές προ­δια­γρα­φές του κατα­σκευα­στή.

Κατά τη βαριά προ­σγεί­ωση ο κυβερ­νή­της δια­τη­ρεί σε κάποιο βαθμό τον έλεγχο του σκάφους μέχρι τη στιγμή της επαφής. Δεν πρό­κει­ται για ανε­ξέ­λεγ­κτη πτώση, αλλά για μια υπερ­βο­λικά βίαιη επαφή με το έδαφος ή τον διά­δρομο προ­σγεί­ω­σης.

Στην ουσία, το ιπτά­μενο μέσο ακου­μπάει το έδαφος με πολύ μεγα­λύ­τερη ισχύ από όση μπορεί να απο­σβέ­σει ομαλά το σύστημα προ­σγεί­ω­σης.

Το ρεπορ­τάζ του realvoice Ρόδου 

Ελι­κό­πτερο του στρατού που πραγ­μα­το­ποιούσε επι­χει­ρη­σιακή πτήση στην Κάλυμνο και στο οποίο επέ­βαι­ναν ο διοι­κη­τής της 80 ΑΔΤΕ Γρη­γό­ρης Γαρου­φα­λιάς και άλλα 5 άτομα έπεσε από ύψος 5 μέτρων περίπου κατά τη διάρ­κεια της προ­σγεί­ω­σης, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην Κάλυμνο, χωρίς ευτυχώς να υπάρ­ξουν τραυ­μα­τίες, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και στην εκπομπή “Μαζί στις 10” και στη Νατάσα Παμπρή, o Συντο­νι­στής της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Καλύ­μνου Μανώλης Μου­σελ­λής.

Το ελι­κό­πτερο έπεσε στα πλάγια σε μία βαριά προ­σγεί­ωση και το ευτύ­χημα είναι ότι όλοι οι επι­βαί­νο­ντες είναι σώοι, όπως δήλωσε ο κ. Μου­σελ­λής.

Στο Νοσο­κο­μείο Καλύ­μνου μετα­φέρ­θηκε ο ταξί­αρ­χος για προ­λη­πτι­κούς λόγους, όπου και κατευ­θύ­νε­ται αυτή την ώρα ο κ. Μου­σελ­λής.

Πηγή realvoice995.gr

Πηγή φωτο­γρα­φίας ΛΕΚ

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.