Πολιτιστικά

Επετειακή εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επίγνωσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 18-03-22 τις τρεις τελευταίες ώρες του ωρολόγιου προγράμματος εκδήλωση στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου, με θέμα: Μνήμες προσφυγιάς: από το 1922 μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα, του πολέμου στην Ουκρανία, η εκδήλωση ήταν ανοικτή σε γονείς και κηδεμόνες και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στο πανανθρώπινο και διαχρονικό πρόβλημα της προσφυγιάς.

Βασικοί ομιλητές ήταν:

ο κος Μιχαήλ Τριανταφύλλου, ιστορικός ερευνητής με Μικρασιατική καταγωγή και συγγραφέας του βιβλίου: Παλαιά Αλικαρνασσός, με θέμα: από την Αλικαρνασσό στα Δωδεκάνησα και

ο κος Ζιώγας Αλέξης, εκπαιδευτικός του σχολείου και Υ.Δ. ιστορίας, με θέμα: Έξοδοι και μετακινήσεις πληθυσμών στην Ευρώπη του 20ου αι.- αναλογίες με το παρόν.

Οι μαθητές-τριες: Ναζλή Καλαϊτζή, Κωνσταντίνα Ξενακίδου, Μάξιμος Κακύρης, Δρακάκης Ιωάννης και Τσελεπής Μιχάλης διάβασαν αποσπάσματα από εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που αναφέρονταν στην εμπειρία της Μικρασιατικής καταστροφής και ο μαθητής Κωστίδης Ιωάννης παρουσίασε το πρόγραμμα.

Επίσης, προβλήθηκε βίντεο- δημιουργία μαθητών-τριών του σχολείου, με σκοπό τη συμμετοχή σε πανελλήνιο διαγωνισμό με αντίστοιχο θέμα.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: Μουλά Ευαγγελία και Μακρή Κων/να.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου