Ειδήσεις

Νέα τουριστική καμπάνια για τη Ρωσία από τον ΣΕΤΕ

Νέα καμπάνια με στόχευση στη ρωσική αγορά αναμένεται να επικοινωνήσουν από κοινού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η προσέλκυση μέρους των Ρώσων τουριστών που αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς για να κάνουν διακοπές το 2016 έπειτα από το «εμπάργκο» της Μόσχας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia, η ζήτηση των Ρώσων για την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015, με τις αεροπορικές εταιρείες να αυξάνουν συνεχώς το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς τη Ρωσία. «Υπάρχει σαφώς αυξημένη ζήτηση, αυτά είναι τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε, ωστόσο, τηρούμε στάση αναμονής μέχρι τον Μάρτιο, όταν θα μπορούμε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής προβλέπεται άνοδος στις αφίξεις των Ρώσων επισκεπτών με προορισμό τη χώρα μας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνοντας πως για να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί από την όξυνση στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας οφείλουμε να στελεχώσουμε τα προξενεία μας στη Ρωσία με εκπαιδευμένο προσωπικό. «Ο αριθμός των θεωρήσεων που πρέπει ιδανικά να εκδίδουμε την ημέρα ανέρχεται στις 10.000 όταν τον Νοέμβριο εκδόθηκαν μόλις 1.080! Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να επικεντρωθούμε», τονίζει.

Από την πλευρά τους, τα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών προτίθενται να ενισχύσουν τα τρία ελληνικά προξενεία που βρίσκονται με εξειδικευμένο προσωπικό, στοχεύοντας στην επιτάχυνση και στη διευκόλυνση έκδοσης βίζας για την οποία απαιτούνται πλέον βιομετρικά στοιχεία. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόθεση του ΕΟΤ να θέσει σε λειτουργία πέντε ακόμη visa centers στη Ρωσία μέσα στο 2016 -σήμερα λειτουργούν 19-, «χωρίς, ωστόσο, αυτό να αποτελεί εχέγγυο για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού όλες οι βίζες εκδίδονται από τα προξενεία», συμπληρώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Hellas, Δημήτρης Χαριτίδης.

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου