Ειδήσεις

Η διοίκηση της ΡΟΔΑ παραιτήθηκε από τις ανακοπές που άσκησε εις βάρος 58 υπαλλήλων

Την παραίτησή της από τις ανακοπές που άσκησε σε βάρος 58 υπαλλήλων για την ακύρωση δύο διαταγών πληρωμής που εκδόθηκαν σε βάρος της για ποσό 570.000 ευρώ περίπου ανακοίνωσε χθες ενώπιον του δικαστηρίου η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ».
Οι υπάλληλοι έχουν ήδη εκτελέσει τις διαταγές πληρωμής με αναγκαστική εκτέλεση και συγκεκριμένα κατάσχεση εις χείρας λογαριασμού μισθοδοσίας της εταιρείας στην Τράπεζα Πειραιώς και ως εκ τούτου η ανακοπή τους δεν θα έφερε κανένα έννομο αποτέλεσμα.
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ διατείνεται πάντως ότι η αναγκαστική εκτέλεση στηρίζεται σε άκυρο πρώτο εκτελεστό απόγραφο της με αριθμό 42/2015 απόφασης του ίδιου δικαστηρίου και την κάτωθι αυτού από 3 Νοεμβρίου 2015 επιταγή προς εκτέλεση, με την οποία κρίθηκε εσφαλμένα, ότι η δημοτική επιχείρηση δεν ανήκει δήθεν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι υπάλληλοι προσέφυγαν κατά της επιχείρησης με την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών, με αίτημα να τους καταβληθούν τα ποσά που αναλογούν στις γενόμενες περικοπές μισθού, επιδόματος άδειών και δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, για τα έτη 2010, 2011 και 2012.
Η δημοτική επιχείρηση διατείνεται ότι οι περικοπές  της επιβλήθηκαν από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3833/2010.
Υποστηρίζει ότι η απόφαση που δικαίωσε τους υπαλλήλους είναι εσφαλμένη διότι έκανε δεκτό, ότι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών, παρά το νόμο προέβη σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της, δεχόμενη ότι δεν ανήκει στο κράτος, δεν υπάγεται στην κατηγορία των ΟΤΑ, ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν είναι δημόσια Επιχείρηση, κατά την έννοια, τόσο των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3429/2005, όσο και των διατάξεων του άρθρου 51, παρ. 1, του Ν. 1992/1990, της διάταξης του άρθρου 291, παρ. 9 του ΠΔ 410/1995 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας).
Με επίκληση σχετικών νόμων η επιχείρηση διατείνεται ότι είναι αναμφισβήτητος ο δημόσιος χαρακτήρας της και ότι συνακόλουθα ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου