Τοπικές Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΡ: Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΤΙΜΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 4ΜΜ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

48 χρόνια μετά την εξέγερση τα κεντρικά της αιτήματα της παραμένουν ανεκπλήρωτα

Εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του μαζί με την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση για πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του λαού μας και τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στην δημόσια υγεία.

Επίσης, έχουμε να αντιπαλέψουμε όλους τους νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ που επιβάλουν περιορισμούς στην ελεύθερη λειτουργία των εργατικών σωματείων, στην απεργία και στη διαδήλωση.

Η ακρίβεια από την άλλη στα βασικά αγαθά διαβίωσης μας θυμίζουν γιατί οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο εργαζόμαστε, έχουμε κοινό εχθρό ένα σύστημα που μπουκώνει με δις ευρώ τους επιχειρηματίες μέσω της πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης, ενώ από την άλλη στους εργαζόμενους επιβάλει «πράσινα» χαράτσια, υψηλή φορολογία και ακρίβεια στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων.

Από την επικαιρότητα των αιτημάτων του «Πολυτεχνείου» δεν θα μπορούσε να εκλείπει το αίτημα για παιδεία αφού τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας στοιβάζονται σε 25ρια και 26ρια τμήματα μέσα σε ακατάλληλες παλιές αίθουσες και κτήρια που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν περάσει ούτε αντισεισμικό έλεγχο.

Τέλος ,δεν μπορούμε να μην θυμίσουμε σε όσους υποκριτικά τιμάνε δήθεν την επέτειο του «Πολυτεχνείο» το αίτημα «έξω αι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ». Ειδικά σήμερα που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ ενάντια σε όλους τους λαούς της περιοχής από την Ρωσία, τα Βαλκάνια, την Μ. Ανατολή μέχρι το Σαχέλ της Αφρικής, εμπλέκοντας μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Ξοδεύουνε δισεκατομμύρια ευρώ για να στέλνουμε στρατεύματα ενάντια στην Ρωσία, στο Ιράν, όπως πρόσφατα στη μαύρη θάλασσα και στην Σαουδική Αραβία που η κυβέρνηση μας αποδυναμώνοντας την αεράμυνα της χώρας μας έστειλε μια συστοιχία Πάτριοτ μαζί με το προσωπικό για να φυλάει τις πετρελαιοπηγές.

Η χώρα μας εκτός από την οικονομική αιμορραγία για να εξοπλίζει στρατιωτικά τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και να αφήνει χωρίς ΜΕΘ τα νοσοκομεία, μπαίνει στο στόχαστρο μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως το Ρωσικό κράτος, με ότι κίνδυνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας σε περίπτωση γενικής σύρραξης στην περιοχή μας.

Απάντηση σε όλα αυτά όπως και το 1973 μπορεί να δώσει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μας, η συσπείρωση στα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. Ο φετινός εορτασμός του «Πολυτεχνείου» ας γίνει το έναυσμα για τους σύγχρονους αγώνες του λαού μας.

Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία δράσης των σωματείων

Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία

Ο Πρόεδρος                    Η Γραμματέας

Μπαρός Χαρίλαος          Αγγέλη Ελένη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου