Ειδήσεις

Μεστή περιεχομένου η ομιλία Μεϊμαράκη

Τη διαβεβαίωση ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα υφεσιακό μέτρο έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Ρόδο το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ενωπιον πυκνού ακροατηρίου, που τον καταχειροκρότησε.
Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι έχει μεταλλαχθεί, καθώς από εκεί που έλεγε «όχι σε όλα», τώρα λέει «ναι», με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει να εισέλθει σε περιπέτειες.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι στη χώρα δεν μπορούν να επιβληθούν νέοι φόροι και νέα υφεσιακά μέτρα και δεσμεύτηκε για την άμεση συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Υπεραμυνόμενος της υποψηφιότητάς του, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «μπαίνει μπροστά γιατί μπορεί να εκφράσει το μέσο νεοδημοκράτη». Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα βγει ενωμένη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια μάχη ιδεών, αρχών και απόψεων και όχι μια μάχη μεταξύ γενεών, όπως πιθανόν κάποιοι να θέλουν να την παρουσιάσουν».
Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές έξω από τον κώδικα αξιών της Ν.Δ., ούτε να επιτρέψουμε να υπάρξει κατάχρηση εξουσίας».
Η Νέα Δημοκρατία, κατέστησε σαφές ο κ. Μεϊμαράκης, δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκπτώσεις στα εθνικά θέματα και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει την άποψή του για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.
Τον πρόεδρο της ΝΔ προλόγισε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή που υπογράμμισε πως στο τιμόνι του κόμματος πρέπει να είναι κάποιος που να έχει γευθεί νίκες αλλά και ήττες και είναι έτοιμος για ανατροπές. Χαρακτήρισε δε τον κ. Μεϊμαράκη στρατιώτη της παράταξης που έδωσε επί σειράν ετών μάχες.
«Είναι χαρά και τιμή που βρίσκομαι στη Ρόδο. Η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα που ελπίζω να έχει ευτυχή κατάληξη για τη ΝΔ και κυρίως για τη χώρα. Μετά τις εκλογές υπάρχει αγωνία και ανασφάλεια. Η χώρα είναι σε έκτακτη κατάσταση. Γι’ αυτό βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι ακραίες φωνές, ο λαϊκισμός, οι προτάσεις για τις εύκολες λύσεις που παρασύρουν τους απογοητευμένους πολίτες. Σε μια τέτοια περίοδο πρέπει να ακούσουμε τις συνετές φωνές για να βρούμε μαζί την κατεύθυνση με την οποία η χώρα θα εξέλθει από την κρίση. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 υπήρξε μείωση της ανεργίας είχαν ξεκινήσει να γίνονται επενδύσεις και η χώρα στέκονταν σιγά σιγά στα πόδια της. Με την επιλογή που έκανε μετά στις εκλογές μια μερίδα πολιτών ήταν σαν να “πυροβολήσαμε τα πόδια μας”. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα πάει η χώρα μπροστά. Εμείς είχαμε δηλώσει πως μπορούμε να βρούμε χρήματα. Μια πηγή θα μπορούσε να είναι το ΕΣΠΑ. Όμως τα χρήματα του ΕΣΠΑ χάνονται σιγά σιγά. Θα μπορούσε να αποδώσει χρήματα και η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Και τα μεγάλα έργα σταμάτησαν. Το επόμενο βήμα θα ήταν το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων. Στο DNA της κυβέρνησης όμως είναι το μπλοκάρισμα των επενδύσεων», τόνισε ο κ. Β. Μεϊμαράκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα γιατί πραγματοποίησε τόσα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή θα καταστραφούν και όσοι έμειναν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης. Για το λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο θα παρουσιαστεί και στους ξένους. Έτσι θα φανεί πως η χώρα έχει πυξίδα. Για να ξεφύγει από τα προβλήματα ο κ. Τσίπρας σκέφτεται νέα μέτρα και φόρους αντί για επενδύσεις. Μας ξαναγύρισε στα ελλείμματα και την ύφεση. Εμμένει στην πολιτική που έχει χαράξει και ουδείς γνωρίζει πού θα καταλήξει. Έπρεπε να έχει τελειώσει ήδη η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών. Εμείς ως κυβέρνησης επιστρέψαμε πολλά χρήματα στους ιδιώτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όχι στα υφεσιακα μέτρα
Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι υπό την προεδρία του η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα.
«Ξεκαθαρίζουμε και “στους έξω” και “στους μέσα” πως δεν μπορούν να επιβληθούν νέοι φόροι. Θυμίζω πως και επί θητείας της ΝΔ οι δανειστές προσπαθούσαν να καταργήσουν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Δεν το κατάφεραν γιατί αντισταθηκαμε. Καταφέραμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στη διαμονή και τον ειδικό φόρο πετρελαίου. Καταφέραμε να δώσουμε 500 εκατομμύρια ευρώ σε εκείνους που είχαν ανάγκη από το πλεόνασμα. Η σημερινή κυβέρνηση έδωσε 200 εκατομμύρια ευρώ από το έλλειμμα της χώρας. Η πορεία, μας με τα όποια λάθη, είχε θετικό πρόσημο. Η πολιτική που υλοποιήσαμε τότε ήταν σωστή. Τώρα προσπαθούν να καλλιεργήσουν άλλες εντυπώσεις. Η ΝΔ το 2014 ψήφισε στόχους και πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζω πως η ΝΔ με εμένα πρόεδρο δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα. Αυτά δεν βγάζουν πουθενά. Καταλαβαίνει ο κ. Α. Τσίπρας ότι μας βγάζει εκτός ανταγωνισμού σε πολλούς τομείς με τα φορολογικά μέτρα και την έλλειψη προγράμματος; Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι ο κ. Τσίπρας μας κορόιδεψε, μας τάραξε στους φόρους και δεν κατάργησε και το μνημόνια», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας από τότε που έγινε πρωθυπουργός άλλαξε στάση.

«Ναι» σε όλα
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας λέει «ναι» στις απαιτήσεις των δανειστών:
«Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο έλεγε σε όλα “όχι”. Από τότε που έγινε πρωθυπουργός άρχισε τα “ίσως”. Ειδικά από το Σεπτέμβριο λέει “ναι” σε όλα. Ένα όχι δεν έχει πει. Πολύ πιο επικίνδυνος είναι με τα “ναι” που λέει».

Η τρομοκρατική
επίθεση στο Παρίσι
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και στο προσφυγικό πρόβλημα.
«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι. Στην ουσία κτυπήθηκε η Δημοκρατία. Οφείλουν οι κυβερνήσεις να βρουν λύση και για το προσφυγικό. Λύση δεν είναι να γίνουν τα hot spot στα νησιά. Αυτές οι δομές πρέπει να δημιουργηθούν στην Τουρκία», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν θα δεχθεί εκπτώσεις στα εθνικά ζητήματα.
«Οφείλει να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τη θέση του για τη γενοκτονία των Ποντίων. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά πολιτική», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι φιλοδοξεί μέχρι το Πάσχα να παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος και τις προτάσεις του για τον τουρισμό.

Η ΝΔ
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ.
«Είμαι πάντα μπροστά στα δύσκολα και δεν εγκατέλειψα ποτέ το κόμμα. Το κόμμα όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη χώρα. Αποφάσισα να μετέχω στις εκλογές γιατί μπορώ να εκφράσω το μέσο νεοδημοκράτη. Πιστεύω επίσης ότι στις εκλογές δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. Δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε περαστικός.Θα φτιάξουμε πρώτα το σπίτι μας και μετά θα απευθυνθούμε και στους άλλους», κατέστησε σαφές ο κ. Μεϊμαράκης, που εξήγησε τους λόγους που δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε τηλεοπτικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του.
«Είμαστε μια οικογένεια και θα πορευτούμε με τις αρχές της. Φιλοδοξώ να γυρίσουμε μαζί τη σελίδα του κόμματος. Απαιτώ και θέλω να σεβαστούμε την ιστορία μας. Μη μου πείτε ότι η χώρα και τα νησιά ήταν έτσι το 1974. Η ΝΔ έχει προσφέρει πολλά και απαιτεί το σεβασμό όλων. Η ΝΔ έρχεται από το 74 και θα πάει πολύ μπροστά», τόνισε.
Επιστρέφει ο πυρσός –
Οχι στην κατάχρηση εξουσίας
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα πως στο συνέδριο της ΝΔ την άνοιξη θα δρομολογήσει διαδικασίες για να επιστρέψει το χαρακτηριστικο έμβλημα της ΝΔ. Προειδοποίησε κλείνοντας την ομιλία του κάποιους και στα Δωδεκάνησα, να μην κάνουν κατάχρηση εξουσίας με αφορμή τις εκλογές.
«Στο συνέδριο της άνοιξης θα ξαναφέρω τον πυρσό για να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας. Δεν μετέχω σε μάχη γενεών αλλά ιδεών και αρχών. Ζητώ να μην ανέβουν οι τόνοι και να μην υπάρχουν συμπεριφορές που είναι έξω από τον κώδικα αρχών της ΝΔ. Μπορεί ο καθένας να ψηφίσει με όποιο κριτήριο θέλει. Δεν πρέπει όμως να γίνεται κατάχρηση εξουσίας ειδικά στα Δωδεκάνησα», τόνισε ο κ. Μειμαρακης.

Συνάντηση με στελέχη
Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε στο «Rodos Palace» με στελέχη του κόμματος, με τα οποία αντάλλαξε απόψεις επί πολλών θεμάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου