«Εις ένδειξιν σεβασμού και αλληλεγγύης στους Γάλλους πολίτες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φωτίζει το κτήριό της στη Ρόδο στα χρώματα της Γαλλίας.
Σήμερα, το Παρίσι δεν έχει σύνορα .
Καλύπτει όλη την επιφάνεια της Ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου, φτάνει παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι, και στη Ρόδο, που ολοκληρώνεται η παρουσία της έκθεσης που μεταφέρθηκε απο το Λούβρο με τίτλο “Ρόδος ένα Ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής”.»
Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Οι Μύλοι φωτίστηκαν με τα χρώματα της Γαλλίας
Ακόμα ένα ιστορικό ορόσημο της Ρόδου, οι τρεις μύλοι στο Μανδράκι, “φόρεσαν” μπλε, λευκό και κόκκινο! Αυτές τις στιγμές της σκέψης. Της σκέψης και του στοχασμού…

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, απέστειλε προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Chvistophe Chantepy και κοινοποίησε στην επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή, την ακόλουθη συλληπητήρια επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,
Ως δήμαρχος Ρόδου, δεχθείτε  εκ μέρους όλων των κατοίκων της Ρόδου και εμένα προσωπικά, τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας, για τις τυφλές επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών στο Παρίσι. Η επίθεση αυτή είναι μια επίθεση κατά της Ευρώπης, κατά της Ανθρωπότητας, της Δημοκρατίας. Οι απειλές, ο φόβος, η τρομοκρατία θα βρουν ενωμένους τους λαούς της Ευρώπης για την διασφάλιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αρμονικής συνύπαρξης για το καλό της ανθρωπότητας.
Ο Δήμος Ρόδου, ως ένδειξη τιμής στα θύματα της αποτρόπαιας επίθεσης και συμπαράστασης στις οικογένειες τους καθώς και προς ολόκληρο τον Γαλλικό Λαό, με το άγγελμα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης  τήρησε ενός λεπτού σιγή εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου στις 14-11-2015, παρουσία των Αρχών του τόπου μας.
Με εκτίμηση
Ο δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας, σε όλη τη χώρα, ιδιαιτέρως, όμως, στις νησιωτικές περιοχές που δέχονται προσφυγικές ροές, παρήγγειλε στις αστυνομικές διευθύνσεις το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.
Με βάση την εγκύκλιο ειδικά στη Ρόδο θα ενισχυθεί η επαγρύπνηση στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι και σε «ευαίσθητες» υπηρεσίες καθώς και σε κτήρια που “συνδέονται” με τον οποιονδήποτε τρόπο με την Γαλλία.
Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα και σήμερα, λόγω του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και της προγραμματισμένης πορείας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ