Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών από κοινού με έναν 37χρονο, που απεβίωσε, έναν 32χρονο κάτοικο Λέρου, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Στον κατηγορούμενο αποδίδεται η έκρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος πώλησης χρωμάτων και σιδερικών της κ. Θεολ. Σκυλλά του Γρύλλη 53 ετών, στο Λακκί Λέρου, την 11η Ιουλίου 2008 και ώρα 00.30.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε μεταλλικό κουτί από αναψυκτικό Red Bull δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος περιείχε πετραμμωνίτη βάρους εβδομήντα 70 γραμμαρίων με βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 6 cm με κoινό πυροκροτητή, ενώ από την προανάκριση είχε προκύψει ότι είχε προκαλέσει την έκρηξη μαζί με τον 37χρονο.
Η έκρηξη στο κατάστημα φέρεται να αποτελούσε «μήνυμα» στον γιο της παθούσας λόγω διαφορών που είχε με τους δράστες για συναλλαγή με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με χασίς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ