Τοπικές Ειδήσεις

«Και στον τουρισμό η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»!

Γ. Χατζημάρκος: «Το τουριστικό 2021 απέδειξε την ωριμότητα των προορισμών μας».
Αντ. Καμπουράκης: «Ο ροδίτικος τουρισμός απέδειξε το δυναμισμό και την ελκυστικότητά του»

Στη μακρά και επιτυχημένη τουριστική σεζόν της Ελλάδας αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ στη Süddeutsche Zeitung. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, λέει ένα γνωμικό. Η μικρή, βαλκανική χώρα, δοκιμασμένη σε χιλιάδες μάχες, πάντα κάπως κατάφερνε να βγει νικήτρια από κάθε κρίση. Εθνικές πτωχεύσεις, οικονομική κρίση, χρηματοπιστωτική κρίση, και τώρα τουριστική κρίση. Πέρυσι η τουριστική βιομηχανία βρισκόταν ακόμη στον πάτο, σαν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού, τώρα όμως κοιτά και πάλι τον ουρανό, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Μαζί με την Ισπανία, η Ελλάδα ήταν αυτό το καλοκαίρι ο πλέον περιζήτητος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη», αναφέρει η SZ.
Εκτός όμως από την περίοδο του καλοκαιριού, τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φθινόπωρο.
Η SZ παρατηρεί ότι από την παράταση της τουριστικής περιόδου κερδισμένα βγαίνουν και μικρά νησιά «στα οποία τα πλακόστρωτα δρομάκια συνήθως είναι άδεια τον Οκτώβριο και σε πολλά χωριά κυκλοφορούν μόνο γάτες» ενώ επίσης «επωφελούνται από τη μια εστιάτορες και ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και από την άλλη μεμονωμένοι τουρίστες.
Οι μεν αναπληρώνουν έτσι τις οικονομικές απώλειες από την ισχνή τουριστική επανεκκίνηση, οι δε τουρίστες δεν χρειάζεται να ψάχνουν παντού για να βρουν ένα ανοιχτό εστιατόριο ή ξενοδοχείο».

Γιώργος Χατζημάρκος: «Το τουριστικό 2021 απέδειξε την ωριμότητα των προορισμών μας»


Ο περιφερειάρχης Νοτίο Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανήρτησε στα social media το ακόλουθο σχόλιο:
“Κάθε σχέδιο κρίνεται στα αποτελέσματα. Οταν όλοι κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, συνεργαζόμαστε και κινούμαστε συντεταγμένα σε κοινά συμφωνημένο σχέδιο, τα αποτελέσματα έρχονται και φέρνουν χαμόγελο και αισιοδοξία.
Οταν απομονώνουμε τις άναρθρες φωνές, τον αρνητισμό και τους αφορισμούς, τα αποτελέσματα έρχονται και φέρνουν θέσεις εργασίας και εισόδημα.
Το 2020 και το 2021, δώσαμε μια πολύ σκληρή μάχη και στον Τουρισμό.
Την δώσαμε όμως ενωμένοι και με σχέδιο.
Περάσαμε, πριν απο λίγες, μέρες τα 3.000.000 σε διεθνείς αφίξεις και τις 20.000 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια των νησιών μας.
Ναι, το σχέδιο αυτό κρίθηκε.
Στην πράξη”.

Αντ. Καμπουράκης:
“Ο Ροδίτικος τουρισμός απέδειξε το  δυναμισμό και την ελκυστικότητα του”

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ανήρτησε στα social media το ακόλουθο σχόλιο:
Σε μία απαιτητική χρονιά, γεμάτη προκλήσεις, ο Ροδίτικος τουρισμός απέδειξε το δυναμισμό και την ελκυστικότητα του.
Το νησί μας προσέλκυσε μέχρι τώρα περισσότερους από 1.300.000 επισκέπτες από τις τουριστικές αγορές, κερδίζοντας μία σπουδαία νίκη.
Στη μεγάλη τουριστική επιτυχία του νησιού μας, ο Δήμος Ρόδου συνέβαλε με τις δράσεις προβολής, με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με το Νέο Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης μας, με τους παγκόσμιους στρατηγικούς συνεργάτες που φέρνουν κόσμο στο νησί μας.
Βεβαίως, συνέβαλε και ο καθένας ξεχωριστά σε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Ο ξενοδόχος, ο τουριστικός πράκτορας, ο επιχειρηματίας/επαγγελματίας, ο εργαζόμενος, ο απλός πολίτης, όλοι έχουν τη δική τους, εξίσου σημαντική συνεισφορά.
Ο Τουρισμός είναι ομαδικό άθλημα. Αποτελεί την ατμομηχανή της τοπικής μας οικονομίας, πηγή ευημερίας και προόδου και η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς και αισιοδοξίας, καθώς αποδεικνύεται πώς οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, θέλουν, ξέρουν και μπορούν να κερδίζουν ενωμένοι!

Με το ίδιο ομαδικό πνεύμα της φετινής νίκης, πρέπει να συνεχίσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις των Καιρών, για να σχεδιάσουμε το βιώσιμο Τουρισμό για τη Ρόδο του 21ου αιώνα!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου