Ειδήσεις

Συνεργασία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με την ΓΓ του ΥΠ.ΠΟ., Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

 Στο τέλος του μήνα παραδίδονται τα έργα του φωτισμού της Ακρόπολης Λίνδου και της επισκευής του καμπαναριού Πανορμίτη Σύμης, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας

 Συνάντηση με τη  Μαρία ΑνδρεαδάκηΒλαζάκη, Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και την   Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια  Μιχαηλίδου είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου διαπιστώθηκε η ομαλή εξέλιξή τους.

Ειδικότερα, συζήτηση έγινε για το έργο της  φωτιστικής ανάδειξη της ακρόπολης Λίνδου, του σπουδαιότερου παρροδιακού αρχαίου ιερού και ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου. Φορέας υλοποίησης του  έργου είναι  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και χρηματοδοτείται  ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το δεύτερο έργο που τέθηκε στη συνάντηση, αφορά στην  επισκευή και συντήρηση του κωδωνοστασίου της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη που αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Και αυτό το έργο χρηματοδοτείται από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με φορέα υλοποίησης την 4η Εφορία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οι παραπάνω προγραμματικές συμβάσεις υλοποιούνται ομαλά και όπως έγινε  γνωστό στη σημερινή συνάντηση, τα δύο έργα ολοκληρώνονται και παραδίδονται στα τέλη του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου