Ειδήσεις

Εργάτης πέθανε από ηλεκτροπληξία καθαρίζοντας πισίνα

Αθώος κρίθηκε από το Μεταβατικό Τριμελές Εφετείο της Κω γνωστός ξενοδόχος της Κω, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υπαλλήλου του.
Ο ξενοδόχος κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για το ό,τι στην Κω την 6η Μαΐου 2008 από αμέλειά του, επέφερε το θάνατο ενός αλλοδαπού εργάτη του, γενικών καθηκόντων.

Του είχε αναθέσει συγκεκριμένα την απομάκρυνση από την πισίνα του συγκροτήματος των ακάθαρτων νερών, που είχαν συγκεντρωθεί με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να τον έχει εφοδιάσει με μονωτικά ελαστικά υποδήματα, γάντια και κατάλληλη ένδυση.
Ενώ ο υπάλληλος βρισκόταν εντός της πισίνας σε υγρό περιβάλλον ξυπόλυτος, φορώντας κοντό παντελόνι, στην προσπάθειά του να συνδέσει, χωρίς να φοράει γάντια, τον ρευματολήπτη της αντλίας με τον ρευματοδότη (μπαλαντέζα) υπέστη ηλεκτροπληξία και συνεπεία αυτής, καρδιακή προσβολή εξαιτίας της οποίας και μόνο επήλθε ο θάνατός του.
Η ίδια υπόθεση θα εξεταστεί ενώπιον των αστικών δικαστηρίων την 14η Ιανουαρίου 2016 μετά από προσφυγή οικείων του αλλοδαπού, που διεκδικούν αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη ύψους ενός εκατ. ευρώ περίπου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του ξενοδόχου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κουτσούκος και Γ. Μπαλαλής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • S    20.10.2015 10:28

    ΩΡΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΕ ????????????

Σχολιασμός άρθρου