Ειδήσεις

Το ΚΚΕ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των μέτρων

Να μετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου και να αντιδράσουν στα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή κάλεσε τους πολίτες ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.
«Κατατέθηκε για ψήφιση ένα ακόμη μνημόνιο για να ισοπεδώσει ό,τι έμεινε. Έρχεται φοροκαταιγίδα που θα αποτελειώσει ό,τι κράτησε όρθιο ο λαός. Θα επιβληθούν πρωτοφανή μέτρα και θα δημιουργηθεί εργασιακή ζούγκλα», δήλωσε ο κ. Τάκης Πότσος.
Ο κ. Πότσος αναφέρθηκε και στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ και κατηγόρησε τους τοπικούς φορείς γιατί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.
«Ποιόν κοροϊδεύουν; Επικαλούνται το Σύνταγμα στο οποίο δεν γίνεται αναφορά στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Θα παγιωθεί η απόφαση που ελήφθη. Καλούμε τον κόσμο να απορρίψει τις πρακτικές που τον αφήνουν στο περιθώριο και να βάλει φρένο σε αυτά που έρχονται», δήλωσε ο κ. Πότσος.
Ο κ. Πότσος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί και θα ισοπεδώσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
«Το ΠΑΜΕ επιστρέφει ως κουρελόχαρτο το χθεσινό πόρισμα της “επιτροπής σοφών” και καλεί τους πάντες να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους, το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην Υγεία και την Πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά, που τα έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο οι εργαζόμενοι, σήμερα κατακρεουργούνται! Με το νέο μοντέλο των προκαθορισμένων εισφορών θα ξέρεις μόνο τι πληρώνεις αλλά θα παίρνεις παροχές ψίχουλα για σύνταξη υγεία και πρόνοια. Αυτό είναι το νέο σύστημα των ατομικών μερίδων με υπολογισμό όλου του εργασιακού βίου σε σύνδεση και με το προσδόκιμο όριο ζωής. Η τελική σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό βοήθημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαχτούν το κράτος και τα μονοπώλια από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να θωρακιστεί και να πολλαπλασιαστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου», δήλωσε ο κ. Πότσος.
«Τσακίζουν ακόμα περισσότερο την επικουρική σύνταξη μετατρέποντάς την σε επίδομα. Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη όπως την γνωρίσαμε καταργείται σταδιακά και στη θέση τους μπαίνουν τα “Ανοιχτά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης”, που θα είναι ιδιωτικοποιημένα, για όσους έχουν και μπορούν. Για την κάλυψη των ελλειμμάτων προβλέπεται ακόμα η εισφορά στους «υψηλά αμειβόμενος 1.500 ευρώ (κατά Κατρούγκαλο) για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Κανένας εργάτης, κανένας νέος να μην παραμυθιαστεί από τα διαχρονικά ψέματα που αξιοποιεί και η νέα κυβέρνηση για δικαιότερο δήθεν ασφαλιστικό σύστημα, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων», τόνισε ο κ. Πότσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου