Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε το αίτημα Ροδίτη που κατηγορείται για ρευματοκλοπή

Mε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα ενός κατοίκου της Ρόδου για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απαγορεύεται στην ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή της ηλεκτροδότησης της οικίας του.
Ο αιτών, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», υποστήριξε ότι τα όσα βίωσε από τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από βλάβες στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας καταιγίδων είναι τραγελαφικά και ότι βρέθηκε υπόλογος άδικα για ρευματοκλοπή.
Οι ισχυρισμοί ωστόσο που ανέπτυξε δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο.
Αρμοδίως από τον ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία στην παροχή του ότι υπήρχαν:
-Κομμένες σφραγίδες κιβωτίου μετρητή
-Κομμένες σφραγίδες καλύμματος μετρητή
-Διακοπή επαφής στη γέφυρα τάσης μίας ή περισσοτέρων φάσεων
Τα ανωτέρω ευρήματα τεκμηριώνουν κατ’ αδιαμφισβήτητο τρόπο υπαίτια παρέμβαση στην μετρητική διάταξη, με σκοπό την αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας και στοιχειοθετούν τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.
Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προέβη σε αντικατάσταση του υφιστάμενου μετρητή με νέο και η διάταξη σφραγίστηκε.
Από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στη μετρητική διάταξη και η αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Το χρονικό σημείο έναρξης της διάπραξης ρευματοκλοπής εντοπίζεται στις 22/04/2016 και το ύψος της ρευματοκλοπής σε 17.000 ευρώ περίπου.
Τον ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ Γιώργος Μαυρομάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου