Συζητήθηκαν χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων 29 υπαλλήλων της Κοινωφελούς Εργασίας κατά του Δήμου Ρόδου με τις οποίες αιτούνται να αναγνωριστούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
H δίκη διεξήχθη παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη και της αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Τσαμπίκας Κεχαγιά Μαγιόγλου ενώ την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Φωτεινή Κεφαλίδου, που ανέδειξε ότι οι υπάλληλοι από την πρώτη στιγμή καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όξυναν τα προβλήματα στους ΟΤΑ. Από την μία η αύξηση των μορφών «ελαστικής εργασίας» και από την άλλη η απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων την τελευταία δεκαετία, έχουν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.
Ταυτόχρονα, η «ανακύκλωση της ανεργίας» μέσα από συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν πρόσκαιρα οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, ενώ και οι αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδότησης -οι οποίες εκτιμούνται γύρω στις 500- μεγάλωσαν τα κενά.
Τόσο ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου όσο και άλλοι εργατικοί φορείς της περιοχής μας αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η μόνη ουσιαστική λύση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που μπορεί να δοθεί είτε νομοθετικά είτε δικαστικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ