Τέλος στα σενάρια αύξησης των τελών κυκλοφορίας για το 2020 έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα τέλη κυκλοφορίας 2020, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι φέτος «θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι αν δεν αλλάξει το καθεστώς θα έλθουν αυξήσεις το αμέσως επόμενο έτος.
Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους (σ.σ. των τελών κυκλοφορίας) με τους ρύπους», κάτι που θα επέφερε -αυτόματα- αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
Η ανανέωση του στόλου οχημάτων θα συγκρατήσει τα τέλη κυκλοφορίας
«Εχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών και υποστήριξε ότι το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».
Καταλήγοντας, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing» και επισήμανε ότι «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021».
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.