Τοπικές Ειδήσεις

Ψήφισμα προς το Δήμο Pόδου, να προστατευτούν τα δέντρα στη Ροδιακή Έπαυλη

156 υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέχρι και χθες το μεσημέρι και μέσα σε 4 ώρες στο ηλεκτρονικό σύστημα avaaz.org μετά την κοινοποίηση ψηφίσματος με παραλήπτες τον Δήμο Ρόδου, το γραφείο Μεσαιωνικής Πόλης και την Υπηρεσία Πρασίνου για την προστασία των δέντρων στην Ροδιακή Έπαυλη.
Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς, οι πολίτες της Ρόδου που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, ζητάμε από το Δήμο Ρόδου τα παρακάτω:
1. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αναγεννηθούν τα κομμένα δέντρα στη Ροδιακή Έπαυλη. Για το σκοπό αυτό θέτουμε στη διάθεσή σας τους ανθρώπους με ειδικές γνώσεις που βρίσκονται ανάμεσα στους υπογράφοντες.
Επομένως ζητάμε να μην ξεριζωθούν οι δύο φίκοι καί τό κοραλόδεντρο και να τους δοθεί η ευκαιρία να ξαναβλαστήσουν αφού υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν κατασκευές που και το κτίριο θα στηρίξουν και τα δέντρα να σωθούν.
2. Να μην κοπεί κανένα δέντρο στον χώρο της Ροδιακής Έπαυλης από δω και πέρα. Κάθε σχέδιο και παρέμβαση για την διαμόρφωση του χώρου να προσαρμοστεί στη δενδρώδη βλάστηση και όχι το αντίθετο.
3. Να υπάρχει πάντα δημόσια ενημέρωση των πολιτών και διαβούλευση για τα σχέδια που αφορούν παρεμβάσεις στο πράσινο του νησιού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου