Τοπικές Ειδήσεις

H δημοσιογράφος Mαρία Σμιλίδου θα ενημερώνει για τις εξελίξεις της πανδημίας του COVID-19 – Θα ενεργεί για λογαριασμό των φορέων

Η δημοσιογράφος Μαρία Σμιλίδου αναλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες το έργο της ενημέρωσης των ΜΜΕ της χώρας για τις εξελίξεις της πανδημίας του Covid – 19 για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, που έχουν πλαισιωθεί ήδη από τοπικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η έμπειρη δημοσιογράφος θα αναλάβει, όπως και η Γιοχάνα Στραντ, η οποία είναι η εικόνα και η φωνή της Ρόδου και των άλλων νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στα ΜΜΕ του εξωτερικού, την προστασία του προορισμού από την διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) που αφορούν στην πανδημία, ενισχύουν το φόβο και την ανασφάλεια των δυνητικών επισκεπτών και λειτουργούν καταστροφικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Ρόδου.
Οι φορείς που έχουν ενώσει τη φωνή τους σ΄ αυτήν την προσπάθεια, μαζί με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Η κ. Σμιλίδου από το 1998 μέχρι σήμερα “συλλέγει” δημοσιογραφικές εμπειρίες 18 ετών σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων και ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ στον ALPHA και μετέπειτα στο ALTER, όπου επί δέκα χρόνια παρουσίαζε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια στο οικονομικό κανάλι SBC με επικέντρωση στις επιχειρηματικές ειδήσεις τις χρηματιστηριακές αγορές και την οικονομία. Εχει περάσει ειδικότερα από όλα τα μέσα ενημέρωσης, με δεκαετή παρουσία στο Άλτερ, ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών (2001- 2011). Η διαδρομή της ξεκίνησε το 1999 ως ρεπόρτερ στον ΣΚΑΙ και αργότερα στην τηλεόραση του ALPHA. Ακολούθησαν εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, και χρηματιστηριακές εκπομπές.
Το 2015 ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Έτσι άρχισε η εμπλοκή της με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς μεταξύ άλλων είχε ενεργή συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το ELISAN – ’European conference for the self-employment of youth’’ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής γνώσης και εφαρμοσμένων πρακτικών.
Παραλλήλως ήταν αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Επίκαιρα» και συντάκτρια οικονομικών και επιχειρηματικών θεμάτων για την κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Επιπλέον συμμετέχει στον δημοτικό συνδυασμό «Νέα Σμύρνη –Πόλη Πρότυπο» με επικεφαλής τον Σταύρο Τζουλάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου