Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της πυρκαγιάς που εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο. Έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος και Μεσοχώρι.

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών, αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν πλέον ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς, Γιάννη Σούρλα, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι».

«Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται πάρα πολύ, βάζουν νερό με δυσκολία λόγω των ανέμων. Εχει περάσει η φωτιά μέσα από δύο χωριά αλλά δεν μπορούμε να μπούμε μέσα να δούμε τι έχει γίνει, πιστεύω ότι έχουν καεί σπίτια. Τα 8 μποφόρ κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Δίνει αγώνα η Πυροσβεστική όλης της Πελοποννήσου» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε, λέει κάτοικος της περιοχής

«Έχουμε εγκαταλείψει το χωριό εδώ κι αρκετή ώρα, γιατί ήταν απειλητική η φωτιά. Φύγαμε κι έχουμε έρθει σε έναν οικισμό, που λέγεται Προφήτης Ηλίας. Η φωτιά σίγουρα έχει περάσει μέσα στο χωριό, αλλά δε μπορώ να ξέρω τι ζημιές έχει κάνει», δήλωσε στο protothema.gr κάτοικος του χωριού Άγιος Νικόλαος.

«Είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Τώρα δυσκολευόμαστε κι εδώ που είμαστε σε ένα σημείο νότια της φωτιάς. Ο καπνός είναι πυκνός κι υπάρχουν άνθρωποι, που δυσκολεύονται με την αναπνοή τους. Δίνουμε βοήθεια όσο μπορούμε. Ελπίζουμε να περάσει. Δεν ξέρω τι να πω», πρόσθεσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ