Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Χάλκης συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Φραγκάκης Ευάγγελος συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο «Αξιοποιώντας τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη για την Ενίσχυση της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας», που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2025 στο Sliema της Μάλτας.

Το συνέδριο συγκέντρωσε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς, ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλη την Ευρώπη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης στη διαμόρφωση ενός δίκαιου, βιώσιμου και ανθεκτικού μέλλοντος για τις ευρωπαϊκές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Χάλκης είχε την ευκαιρία να:

• Ανταλλάξει απόψεις με ομολόγους του και ειδικούς πάνω στις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
• Προβάλει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του Δήμου Χάλκης στους τομείς της βιώσιμης ενέργειας, και της ψηφιακής μετάβασης.
• Εξετάσει δυνατότητες συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την προσέλκυση νέων τεχνολογιών στο νησί.

Το συνέδριο περιλάμβανε θεματικές ενότητες όπως:
• Εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω ΤΝ
• Έξυπνες και βιώσιμες περιοχές με τη συμβολή της ΤΝ.
• Το μέλλον της εργασίας στην εποχή της ΤΝ.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής των νησιωτικών περιοχών στην ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση και την ανάγκη για εξειδικευμένες πολιτικές που δεν αφήνουν κανέναν πίσω, επισημαίνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο δημογραφικής αναζωογόνησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου