Ρεπορτάζ

Ακόμα μια υπόθεση διαδικτυακής απάτης

Ακόμη μια υπόθεση διαδικτυακής απάτης με θύμα γνωστή ομόρρυθμη εταιρεία της Ρόδου, που πλήρωσε για την αγορά αγαθών τα οποία ουδέποτε της απεστάλησαν απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι υπάλληλός του είχε επικοινωνία, μέσω email, με την εταιρία «AMIGATECH SDN. BHD.» με έδρα τη Μαλαισία.

Στην υπάλληλο απεστάλη μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από διεύθυνση που παρέπεμπε στην ως άνω εταιρεία ζητώντας να κατατεθεί το αντίτιμο συναλλαγής που θα πραγματοποιούσαν σε λογαριασμό της τράπεζας «CIMB BANK BERHAD» με έδρα τη Μαλαισία.

Η εταιρεία κατέθεσε στο λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 13.454,85 Αμερικάνικων δολαρίων μέσω της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Το εμπόρευμα που πλήρωσε δεν της απεστάλη ποτέ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εταιρία «AMIGATECH SDN. BHD.» διαπίστωσαν ότι τα χρήματα είχαν αποσταλεί αλλού και βεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός δεν ανήκε στην εταιρεία τους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι όλες οι συνομιλίες που είχαν μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσαν, διεγράφησαν!
Από τον έλεγχο που έκανε η Παγκρήτρια Τράπεζα, η τράπεζα του δικαιούχου απάντησε ότι το εμβασθέν ποσό είχε πιστωθεί στο λογαριασμό ατόμου που δεν κατονομάζεται και είχε αναληφθεί, χωρίς να δίδεται καμία άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Η τράπεζα της Μαλαισίας πρότεινε μάλιστα να ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπολ ή της Πρεσβείας της Μαλαισίας για τα περαιτέρω.
Στην «παρθένα» διαδικτυακά αγορά καραδοκούν πολλών ειδών απατεώνες, με στόχο να εκμεταλλευτούν τους άπειρους Ελληνες χρήστες. Oι πολυμήχανοι διαδικτυακοί απατεώνες σκαρφίζονται διάφορους τρόπους και κόλπα για να «βγάλουν» μεροκάματο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου