Ειδήσεις

Εφορία: Μέχρι 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων

Μέχρι τις 29 Απριλίου θα έχουν περιθώριο να πληρώσουν και να κρατήσουν ζωντανές τις ρυθμίσεις τους οι φορολογούμενοι με χρέη.

Όπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοτεχνική ρύθμιση για να δώσει «τακτική προθεσμία», αντί της υφιστάμενης, που αναφέρει ότι το περιθώριο είναι μέχρι τη δημοσίευση του σχετικού νόμου που ήδη συζητείται στη Βουλή στο ΦΕΚ.

Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε ήδη σχετική πλατφόρμα για διευκολύνει φορολογούμενους, που θέλουν να αναβιώσουν συνολικά 232.000 ρυθμίσεις.

Στην πλατφόρμα «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις», οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για:

Τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων
Τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024
Το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις», για την κάλυψη των ανεξόφλητων εκπρόθεσμων δόσεών τους
Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών.

Η διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με επιστροφές φόρων δεν συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις που έχουν ήδη χαθεί με πράξη Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου