Τοπικές Ειδήσεις

Εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες μεσω EΛ.TA

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από την κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία, η διαδικασία για τους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές και στις νέες τεχνολογίες θα γίνεται μέσω του ταχυδρομείου.
«Με την νέα εγκύκλιο, οι πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες, θα γίνεται μέσω του ταχυδρομείου. Τα αιτήματα θα γίνονται τηλεφωνικά για όποιο πιστοποιητικό εκδίδεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Δηλαδή, ο ταχυδρόμος θα πηγαίνει και θα συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και σε δεύτερη φάση θα ταυτοποιεί τις υπογραφές και θα παραδίδει τα πιστοποιητικά τα οποία ζητήθηκαν», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης.
Η νέα εγκύκλιος παρελήφθη ήδη και εφαρμόζεται από χθες στα ΚΕΠ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν θα χρειαστεί νέο προσωπικό, καθώς όλες τις διαδικασίες αυτές και τις επιδόσεις θα τις διεκπεραιώνει το ταχυδρομείο.
Να σημειωθεί ότι παρά την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό τα ΚΕΠ λειτουργούν κανονικά στους Αγίους Αποστόλους, στην Μεσαιωνική Πόλη, στο Ροδίνι, στην Μητρόπολη, στον Αρχάγγελο και στο ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ισόγειο).
«Κατόπιν προτάσεως δικής μας και με σχετική απόφαση της κυβέρνησης, θα δημιουργηθούν δύο νέα ΚΕΠ –ένα στη Λίνδο και ένα στον Άη-Γιάννη. Απομένει μια τυπική έγκριση για να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα την λειτουργία τους» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ
Μιλώντας για το σχέδιο της δημοτικής αρχής σχετικά με τους πολιτικούς γάμους, ο κ. Καμπούρης δήλωσε τα εξής:
«Τα ζευγάρια στην Ρόδο, κατά το πλείστον επιλέγουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο ή να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Εμείς ως δημοτική αρχή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία με την διεύθυνση πληροφορικής, να σχεδιάσουμε και να θέσουμε σε ισχύ το ηλεκτρονικό καλεντάρι για τους πολιτικούς γάμους. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν όσα ζευγάρια ενδιαφέρονται να προγραμματίζουν και να κλείνουν τον γάμο τους στην Ρόδο. Όσον αφορά στις τοποθεσίες, θα ψηφίσουμε και νέα μέρη όπως π.χ. τα ελαφάκια προς τον φάρο του Αγίου Νικολάου, στο πίσω μέρος του Καστέλλο, την Θαλασσινή Πύλη, τις Πηγές Καλλιθέας και άλλα που θα συμφωνήσουμε με το Τοπικό Συμβούλιο Ρόδου. Όσον αφορά στους γάμους στην Λίνδο, το έχει αναλάβει προσωπικά ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και σε συνεννόηση με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο θα αναζητήσουν λύση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό, όπως θα είναι σε εφαρμογή που θα κατεβάζει ο καθένας διαδικτυακά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ