ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μια «εκ βαθέων» συνέντευξη του πρ. αντιδημάρχου Τηλέμαχου Καμπούρη

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Για όλους και για όλα σε μιλάει σήμερα σε μια άκρως απο­κα­λυ­πτική πολι­τική του συνέ­ντευξη στην «δημο­κρα­τική» ο πρώην αντι­δή­μαρ­χος Τεχνι­κών Έργων, Υπο­δο­μών & Ενερ­γεια­κών Επεν­δύ­σεων αλλά και Οικο­νο­μι­κών του Δήμου Ρόδου, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος κ. Τηλέ­μαρ­χος Καμπού­ρης.

Ο κ. Καμπού­ρης χωρίς μετα­στρο­φές και μισό­λογα τοπο­θε­τεί­ται για όλα τα θέματα του προ­σκη­νίου και του παρα­σκη­νίου της τρέ­χου­σας πολι­τι­κής επι­και­ρό­τη­τας στον Δήμο Ρόδου με αφορμή και πρό­σφατη συνέ­ντευξη του δημάρ­χου Ρόδου κ. Αλέ­ξαν­δρου Κολιάδη στην τηλε­ό­ραση «Κόσμος TV» και τις μη ανα­με­νό­με­νες απα­ντή­σεις που έδωσε σε καίρια ερω­τή­ματα που αφο­ρού­σαν στην θητεία του κ. Αντώνη Καμπου­ράκη, στις σχέσεις του μαζί του, στις συμ­φω­νίες για τις εκλογές στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και στην ΚΕΔΕ καθώς και για την δια­χεί­ριση της παν­δη­μίας και της φωτιάς επί των ημερών του.

Ο κ. Καμπού­ρης αφήνει πολλά υπο­νο­ού­μενα σε ερώτημα που αφορά στο προ­σω­πικό του πολι­τικό μέλλον ενώ “πετά το γάντι” στον κ. Κολιάδη.

Ανα­λυ­τικά η συνέ­ντευξη του πρώην αντι­δη­μάρ­χου κ. Τηλέ­μα­χου Καμπούρη.

Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας για το απο­τέ­λε­σμα των δημο­τι­κών εκλογών.

Ο εκλογές που βίωσα τον περα­σμένο Οκτώ­βριο, σημα­δεύ­τη­καν από τοξι­κό­τητα και έντονο φανα­τι­σμό. Χρη­σι­μο­ποιώ πρώτο ενικό, αφού λόγω της καθη­με­ρι­νής μου επαφής με τον κόσμο, αφου­γκρα­ζό­μουν ότι το νησί ήταν ένα καζάνι που έβραζε, αφού κάποιοι φρό­ντι­σαν να δυνα­μι­τί­σουν σε τέτοιο βαθμό το κλίμα με απο­τέ­λε­σμα οι εκλογές αυτές να πάρουν δια­φο­ρε­τική τροπή, απ’ αυτήν που εξυ­πη­ρε­τεί ο πραγ­μα­τι­κός σκοπός για τον οποίο διε­ξά­γο­νται.

Κάποιοι επέν­δυ­σαν, στη δημιουρ­γία εσφαλ­μέ­νων εντυ­πώ­σεων και έστρε­ψαν την προσοχή του κόσμου, σε θέματα εκτός από τα πεπραγ­μένα της τετρα­ε­τούς θητείας της δημο­τι­κής αρχής.

Ας μη λησμο­νή­σουμε ότι στη θητεία αυτή ήρθαμε αντι­μέ­τω­ποι με πρω­τό­γνω­ρες κατα­στά­σεις όπως η παν­δη­μία, η ενερ­γειακή κρίση και η συνέ­πειες της κλι­μα­τι­κής αλλαγής (φωτιές, πλημ­μύ­ρες, ακραίες θερ­μο­κρα­σίες κλπ).

Σε κάθε περί­πτωση θα ήμουν αγνώμων εάν δεν ευχα­ρι­στούσα για μια ακόμη φορά τον κόσμο που πίστεψε σε εμένα, ανα­γνώ­ρισε το έργο μου και με ανέ­δειξε για δεύτερη συνε­χό­μενη φορά, πρώτο στις προ­τι­μή­σεις του.

Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα θητεία της δημο­τι­κής αρχής και την εικόνα των δημο­τι­κών συμ­βου­λίων;

Θα ήμουν κακο­προ­αί­ρε­τος εάν έμπαινα στη δια­δι­κα­σία κρι­τι­κής τόσο νωρίς για την νέα δημο­τική αρχή.

Σε κάθε νεο ξεκί­νημα, είναι απα­ραί­τητο να δώσουμε πίστωση χρόνου, χωρίς αυτό να σημαί­νει ότι ένα διά­στημα 3,5 μηνών δεν είναι ικανό, για να γίνουν οι πρώτες δια­πι­στώ­σεις.

Πιο συγκε­κρι­μένα, δεν περί­μενα ότι η ατζέντα της νέας δημο­τι­κής αρχής, θα ξεκι­νάει και θα τελειώ­νει με το ‘’αφήγημα της καμένης γης’’.

Θα προ­τι­μούσα, να συζη­τάμε για πιθα­νούς τρόπους που ο Δήμος θα μπο­ρούσε να εξα­σφα­λί­σει έσοδα, που στε­ρή­θηκε στα προη­γού­μενα χρόνια λόγω ειδικών συν­θη­κών ή για έσοδα που ‘’δικαιούται’’ από το κεντρικό Κράτος, μια ναυαρ­χίδα του του­ρι­σμού όπως η Ρόδος μας.

Κάτι που με θλίβει όμως, είναι η μέχρι τώρα εικόνα των συνε­δριά­σεων του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου, οι οποίες δεν περί­μενα ποτέ να μετα­τρέ­πο­νται σε πεδία μάχης και πολλές φορές να ξεφεύ­γουν από κάθε όριο πολι­τι­κού πολι­τι­σμού, με τη χρη­σι­μο­ποί­ηση χυδαίων εκφρά­σεων και αντε­γκλή­σεων που δε συνά­δουν με την κουλ­τούρα του ροδια­κού λαού.

Πώς σχο­λιά­ζετε τις πρό­σφα­τες δηλώ­σεις του δημάρ­χου σε τηλε­ο­πτική συνέ­ντευξη, που δημιούρ­γη­σαν ανά­μει­κτα συναι­σθή­ματα και στις δύο παρα­τά­ξεις; Θεω­ρείτε ειλι­κρι­νείς τις δηλώ­σεις του για τα πετυ­χη­μένα πεπραγ­μένα της δημαρ­χίας Καμπου­ράκη στην φωτιά και στην δια­χεί­ριση της υγειο­νο­μι­κής κρίσης του κορω­νοϊού, αλλά και για τις συμ­φω­νίες για τις εκλογές τις ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ;

Με εξέ­πλη­ξαν ευχά­ρι­στα! Επι­τέ­λους ο κ. Κολιά­δης είπε την αλήθεια. Ενώ, η υπο­τι­θέ­μενη απο­τυ­χη­μένη δια­χεί­ριση των πυρ­κα­γιών απο­τέ­λεσε το βασικό προ­ε­κλο­γικό σύνθημα στα χείλη τα δικά του και των συνερ­γα­τών του, τον ακού­σαμε ξεκά­θαρα να εξυμνεί τον άριστο χει­ρι­σμό της κατά­στα­σης εκτά­κτου ανάγκης που προ­έ­κυψε, εκ μέρους του Δήμου και της Περι­φέ­ρειας.

Να μην παρα­γνω­ρί­σουμε επίσης το γεγονός, ότι κάποιοι εκ των οποίων πρω­το­στά­τη­σαν στα λυπηρά γεγο­νότα που ζήσαμε στα γραφεία της Περι­φέ­ρειας και το ξενο­δο­χείο ιδιο­κτη­σίας του δημάρ­χου, μετέ­πειτα στε­λέ­χω­σαν το ψηφο­δέλ­τιο του κ. Κολιάδη.

Παρό­μοια έκπληξη μου προ­κά­λεσε η παρα­δοχή από μεριάς του, ότι η δημο­τική και η περι­φε­ρειακή αρχή αντε­πε­ξήλ­θαν άριστα στην αντι­με­τώ­πιση της παν­δη­μίας.

Δε χωράει αμφι­βο­λία ότι και σε αυτή την πρω­τό­γνωρη κατά­σταση που κλη­θή­καμε να δια­χει­ρι­στούμε, κατα­φέ­ραμε να επα­να­φέ­ρουμε με στο­χευ­μέ­νες κινή­σεις και γρήγορα αντα­να­κλα­στικά, την κανο­νι­κό­τητα στη ζωή των συμπο­λι­τών μας.

Χαρα­κτη­ρι­στικό είναι το παρά­δειγμα του Του­ρι­σμού, ενός τομέα που απο­φέ­ρει απο­δε­δειγ­μένα, έμμεσα ή άμεσα το 97% του εισο­δή­μα­τός μας, όπου σε συνερ­γα­σία με την Περι­φέ­ρεια, κατα­φέ­ραμε ιστο­ρικά ρεκόρ σε αφίξεις και τις λιγό­τε­ρες δυνατές απώ­λειες για εργα­ζό­με­νους και επι­χει­ρή­σεις.

Σχετικά με τις συμ­φω­νίες στις εκλογές ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, όπου κυριάρ­χησε κλίμα συνερ­γα­σίας και συναί­νε­σης, μεταξύ του κ. Καμπου­ράκη και του κ. Κολιάδη, θα ήταν ευχής έργον, για το κοινό συμ­φέ­ρον, το ίδιο κλίμα να απο­τυ­πώ­νε­ται και στις συνε­δριά­σεις του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου καθώς και στα δελτία τύπου, που ακο­λου­θούν αυτές.

Ποια βλέπετε ότι θα είναι η συνερ­γα­σία περι­φε­ρεια­κής και δημο­τι­κής αρχής.

Η σύμπνοια μεταξύ Δήμου και Περι­φέ­ρειας μπορεί να απο­φέ­ρει μόνο ευερ­γε­τικά απο­τε­λέ­σματα. Άλλωστε το είδαμε έμπρα­κτα να συμ­βαί­νει, κατά την προη­γου­μένη τετρα­ε­τία. Η αγαστή συνερ­γα­σία των δύο βαθμών αυτο­διοί­κη­σης μεγι­στο­ποιεί τα απο­τε­λέ­σματα στην κοι­νω­νία με μονα­δικό στόχο την υλο­ποί­ηση κάθε έργου, δράσης ή πρω­το­βου­λίας που βελ­τιώ­νει τη ζωή των συμπο­λι­τών μας.

Βέβαια, επι­τρέψτε μου στη συγκε­κρι­μένη περί­πτωση, λόγω του απρό­βλε­πτου και εκρη­κτι­κού χαρα­κτήρα του κ. Κολιάδη, να δια­τη­ρήσω τις επι­φυ­λά­ξεις μου…

Τέλος, ακού­γο­νται πολλά για το πολι­τικό σας μέλλον, τι έχετε να δηλώ­σετε επ’ αυτού.

Η επαφή που συνε­χίζω να διατηρώ με τους συμπο­λί­τες μας σε καθη­με­ρινή βάση με καθιστά ικανό να αφου­γκρά­ζο­μαι τους προ­βλη­μα­τι­σμούς και τις αγωνίες τους. Εισπράττω την αγάπη τους και την προ­τροπή τους να συνε­χίσω να είμαι μέρος της πολι­τι­κής ζωής του τόπου. Έτσι λοιπόν με την ίδια όρεξη και διάθεση για προ­σφορά, παρα­μένω ενεργός πολίτης παρα­κο­λου­θώ­ντας τις εξε­λι­ξεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Οι απο­φά­σεις μπορούν να περι­μέ­νουν…

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.