Ατάκτως Ερριμμένα

Ας κρατάμε μικρό καλάθι

1 Ψηφίστηκε διακομματικά, άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας,  για την δημιουργία  εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών. Κάλλιο αργά. Στην Ευρώπη λειτουργούν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Οι χώροι αυτοί αποσκοπούν, πρωτίστως, στη μείωση των σοβαρών κινδύνων μετάδοσης ασθενειών μέσω της κοινής χρήσης συνέργων χρήσης, στην πρόληψη των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αλλά και στη σύνδεση των χρηστών με υπηρεσίες θεραπείας των εξαρτήσεων καθώς και άλλες υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Την επομένη κιόλας ημέρα, δεκάδες σύλλογοι «αγανακτισμένων» πολιτών έστειλαν επιστολές με τίτλο «όχι άλλα πειράματα με το θάνατο στις γειτονιές»! και τα κανάλια φυσικά δεν κάλεσαν ειδικούς για να μας ξεστραβώσουν όλους για το θέμα, αλλά τους «αγανακτισμένους», για να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους με την δημιουργία τέτοιων χώρων στην δική τους γειτονιά (σημ: δεν ξέρουμε ακόμη ποιες είναι αυτές, αλλά ας έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το έργο φυσικάτο έχουμε ξαναδεί, για το που ΔΕΝ θα δημιουργηθούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ .

2.Για νιοστή φορά,  μπήκε  υπογραφή για το αποτεφρωτήριο που θα γίνει (κάποτε) στην Αθήνα. Την επομένη, τα κανάλια, συζητούν για το θέμα, με την απαραίτητη ομάδα των «αγανακτισμένων» κατοίκων που αντιδρούν. Την συζήτηση, ακούει από το γραφείο του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης,και θεωρεί χρέος και καθήκον του να παρέμβει τηλεφωνικά, τονίζοντας πως δίκιο έχουν οι κάτοικοι και το αποτεφρωτήριο πρέπει να γίνει εκτός Αττικής σε ακατοίκητο μέρος! Γιατί; Γιατί απλά  είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και έχουμε εκλογές. Επίλογος : Μαντέψτε ποιοι θα νικήσουν και στις δύο περιπτώσεις και γιατί. Γιατί θα ξαναπάει πίσω η δημιοτργία του αποτερφωτηρίου και γιατί δεν θα δημιουργηθούν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ουσιών. Η καλύτερα με ευθύνη ποιων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου