Νέο τρόπο φαίνεται πως σκαρφίστηκαν επιτήδειοι για να εξαπατούν ηλικιωμένους συμπολίτες μας, προκειμένου να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Όπως καταγγέλθηκε στη «δ» από συμπολίτισσά μας, προχθές άγνωστος που γνώριζε ωστόσο πολλές λεπτομέρειες, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη πεθερά της και της είπε ότι ο εγγονός της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και την προέτρεψε να φύγει αμέσως από το σπίτι και να κατευθυνθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποτίθεται νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση ο εγγονός της.
Η 87χρονη γυναίκα, ξεκίνησε να τηλεφωνεί στα παιδιά της προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα και να της πουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο εγγονός της.
Τελικώς, και έπειτα από μεγάλη αναστάτωση και το σοκ που υπέστη, επικοινώνησε με τα παιδιά της, που την διαβεβαίωσαν ότι κανένα ατύχημα δεν είχε σημειωθεί και πως ο εγγονός της χαίρει άκρας υγείας.
Όπως αναφέρει η συμπολίτισσά μας, σκοπός του άγνωστου που τηλεφώνησε ήταν προφανώς να καταφέρει να απομακρύνει την 87χρονη από το σπίτι της, για να μπορέσει αυτός ανενόχλητος να μπει μέσα όσο εκείνη απουσίαζε και να της αφαιρέσει χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Ωστόσο, όπως λέει, ευτυχώς η 87χρονη λειτούργησε ψύχραιμα, όμως θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, γι αυτό και εφιστά την προσοχή, καθώς οι επιτήδειοι γίνονται όλοι και πιο ευρηματικοί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ