Από τον Μάρτιο θα πιάσουν δουλειά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Πολλά ξενοδοχεία θα ανοίξουν το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες της σεζόν, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν νωρίς καθώς το καθολικό Πάσχα γιορτάζεται την πρωταπριλιά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, κ. Θανάση Σταμούλη κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, ενώ θα προσληφθούν και υπάλληλοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Σημειώνει μάλιστα, ότι από τον Μάιο θα υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο νησί.
«Η σεζόν ξεκινάει στο τέλος του Μάρτη. Από το Πάσχα και μετά θα αρχίσουμε να γεμίζουμε. Από την πρωτομαγιά το νησί θα σφύζει από ζωή! Όχι μόνο θα προσληφθούν όλοι, αλλά θα υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού εργαζόμενων. Στη Νότια Ρόδο πολλά ξενοδοχεία και μεταξύ αυτών και οι νέες μονάδες, δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό. Οι ανάγκες φέτος είναι μεγαλύτερες με τα νέα ξενοδοχεία και με το Capsis που θα επαναλειτουργήσει. Λογικά και φέτος θα απασχοληθούν στις τοπικές επιχειρήσεις εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μου τηλεφωνούν συνεχώς από την Κατερίνη, από την Εύβοια, ρωτώντας για δουλειά. Πάνω από 18.000 άτομα θα απασχοληθούν στα ξενοδοχεία. Εάν συμπεριλάβουμε και τα επισιτιστικά επαγγέλματα, οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 30.000», είπε ο κ. Σταμούλης.
Αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ο κ. Σταμούλης ανέφερε: «Τελικά όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν το επίδομα ανεργίας. Κάποιοι λίγοι συνάδελφοι στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου έχουν ραντεβού την ερχόμενη Παρασκευή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ξενοδοχείο άργησε να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα πήγαν καλά τελικά. Θα πρέπει όμως να παρθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το πρόβλημα ξανά, γιατί το χειμώνα ο κόσμος υπέφερε»!
Ο κ. Σταμούλης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη, μεταξύ της αντιπροέδρου του ΕΟΤ, κας Αγγελικής Χονδροματίδου και των φορέων με αντικείμενο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Όπως ανέφερε, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι σύμφωνοι με την επέκταση της σεζόν ,αρκεί να μη γίνει σε βάρος των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους κεκτημένων.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Συμφωνούμε να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου. Μακάρι να είχαμε τουρισμό και το χειμώνα. Δεν συμφωνούμε όμως η επέκταση αυτή να γίνει σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν δεχόμαστε περικοπές σε μισθούς και ασφάλιστρα. Έχουμε υπογράψει την τοπική σύμβαση που ισχύει και για το χειμώνα. Έτσι κι αλλιώς είναι κουτσουρεμένοι οι μισθοί μας, δεν θα δεχθούμε περαιτέρω μειώσεις».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ