Ποινή κάθειρξης 11 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον Β. Β. του Ι., 28 ετών, τοξικομανή, που κρίθηκε ένοχος ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται την 07.30 ώρα της 8ης Ιανουαρίου 2014 κινούμενος αντίθετα προς την ροή των οχημάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννου με την ανωτέρω μοτοσικλέτα να αφαίρεσε από την Ο. Τ. του Χ., την τσάντα που έφερε στον δεξί της ώμο, η οποία περιείχε ένα πορτοφόλι χρώματος μαύρου με το χρηματικό ποσό των 23 ευρώ, κλειδιά, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
Ο δράστης στην προσπάθειά του να συγκρατήσει την τσάντα και να την αποσπάσει από το θύμα την έριξε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.
Την 10.15 ώρα της ίδιας ημέρας κινούμενος επί της οδού Αγίας Σοφίας αφαίρεσε την τσάντα της Μ. Κ. του Σ., συνταξιούχου, η οποία περιείχε κλειδιά, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, την ταυτότητά της και διάφορες κάρτες τραπεζών.
Την 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας κινούμενος επί της οδού Αργύρη Θεοχάρη αφαίρεσε από την Α. Μ. του Ε., την τσάντα της η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας i-phone χρώματος μαύρου, γυαλιά μυωπίας, έγγραφα και το πορτοφόλι της με 200 ευρώ.
Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο οποίο φαίνεται καθαρά ο σωματότυπός του ως και τα ρούχα του.
– Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο στον Ι. Χ. του Σ. που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικά για διακεκριμένες κλοπές.
Ο κατηγορούμενος την 9η Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16.00 εισήλθε εντός της οικίας της Β. Ε. Π. και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι παπούτσια.
Την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα έθραυσε το τζάμι της κεντρικής εισόδου καφετέριας ιδιοκτησίας του. Γ. Π. και αφαίρεσε μια τηλεόραση, ένα λάπτοπ, 20 μουσικά cd, τρία ηχεία και 27 ευρώ από το ταμείο.
Την ίδια ημέρα αφαίρεσε από το συνεργείο της  Β. Μ., ένα κλειδί μοτοσυκλέτας, μια εξάτμιση, ένα καρμπυρατέρ, και άλλα ανταλλακτικά αξίας 2.000 ευρώ περίπου.
-Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 30χρονος αθίγγανος κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα για την αφορά εξαρτημάτων από δίκυκλα τα οποία έκλεβε οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, στην οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο δύο ανήλικοι.
Στην σπείρα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αποδίδονται 20 κλοπές δικύκλων στην Ρόδο ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει 7 άτομα.
Οι κλοπές διεπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Νοέμβριου του 2014 έως τέλη Μάρτιου 2015, σε τις περιοχές στην Ανάληψη, την Ηλιούπολη και την Ιαλυσό.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, παρέστη ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ