Πολιτιστικά

Διαδικτυακές κουκλοθεατρικές προβολές από το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Δίοδος» στο πλαίσιο των δράσεων του που αφορούν σε ολόκληρη την Κοινότητα και σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» (https://www.facebook.com/Karabola-Puppet-Theatre-113442588715806/) οργανώνει μικρές διαδικτυακές κουκλοθεατρικές προβολές (με την μορφή video) με θέμα «Χριστούγεννα καραντίνας».

Αναζητήστε τα βίντεο στη σελίδα της «Διόδου» (https://www.facebook.com/diodos.rhodes/) με τις κουκλοθεατρικές «παραστάσεις».

 Στόχος της δράσης είναι η δημιουργική προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες των κοινωνικών συνθηκών λόγω πανδημίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση του παιδιού σε δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η συμπερίληψη, η καλλιέργεια συναισθηματικής ασφάλειας, η εκπαίδευση στο ονείρεμα και τη θετική στάση Ζωή, τις ανθρώπινες Αξίες κά..

Πρωταγωνιστές στα video είναι οι κούκλες που μιλούν στην γλώσσα των παιδιών και υπερασπίζονται το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Έτσι, η πρώτη κουκλοθεατρική προβολή είναι έτοιμη και έχει ως τίτλο «Το μικρό πράσινο κουμπί». Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις με τίτλους «Τι μας λείπει;» «Στ´ αλήθεια ή στα παραμύθια» «Το κορίτσι που έμπαινε στα παπούτσια του άλλου», τα οποία χρειάζεται να αναζητήσετε προσεχώς. Οι μικρές ιστορίες των «παραστάσεων» βασίζονται στις ιδέες των στελεχών πρόληψης της Διόδου, τις οποίες ενσαρκώνουν με μοναδική δεξιοτεχνία η ομάδα κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα».

Καλές γιορτές!

 

                                                                                                              Με εκτίμηση

                                                                                                          Ιωάννα Μαρίνου

                                                                                             Επιστημονικά υπεύθυνη Κ.Π. «ΔΙΟΔΟΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου