Διαστάσεις προσλαμβάνει η έρευνα που διενεργείται από την δικαιοσύνη γύρω από την δραστηριότητα πολιτικού μηχανικού της Ρόδου, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές.
Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι μόλις πρόσφατα η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου παρήγγειλε αρμοδίως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τη διενέργεια έρευνας στο γραφείο του ελεγχόμενου και την κατάσχεση συγκεκριμένων φακέλων εντολέων του ως και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν 4 υπολογιστές, ένα laptop και ένα usb πέραν των φακέλων, ενώ φέρεται να βρέθηκε από τον έλεγχο μια σφραγίδα που ελέγχεται αν χρησιμοποιήθηκε για την πλαστογράφηση βεβαιώσεων.
Επί του παρόντος ο πολιτικός μηχανικός, που κλήθηκε σε απολογία, φέρεται να ελέγχεται για δύο υποθέσεις στις οποίες έχει καταμηνυθεί από εντολείς των δικηγόρων κ.κ. Γιάννη Χαρίτου και Κώστα Σαρή ενώ έχει ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο κ. Χάρη Βασιλειάδη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απολογηθεί παρουσία δικηγόρου των Αθηνών.
Ο ίδιος πάντως αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.
Στην μια υπόθεση, στην οποία αναφέρθηκε και στο παρελθόν η «δημοκρατική», μηνύτρια είναι μια χήρα, κάτοικος του νησιού με αναπηρία σε ποσοστό 80%.
Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι είχε αναθέσει στον κατηγορούμενο να τακτοποιήσει τις πολεοδομικές παραβάσεις σε τριώροφη πολυκατοικία ιδιοκτησίας της και του κατέβαλε από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2015 σταδιακά το ποσό των 32.090 ευρώ.
Η χήρα, που φροντίζει και δύο παιδιά με ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας, διατείνεται ότι ο πολιτικός μηχανικός την εκμεταλλεύτηκε αποσπώντας της οικονομίες που απέκτησε από κληρονομιά και φύλαγε για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της. Κέρδισε, όπως είπε, την εμπιστοσύνη της και της πρότεινε να πωλήσει ένα ακίνητο που απέκτησε από κληρονομιά στη Νίσυρο.
Ο πολιτικός μηχανικός φέρεται να την διαβεβαίωσε ότι είχε βρεί αγοραστή για 1.200 μέτρα του ακινήτου, ο οποίος προσφέρει το ποσό των 550.000 ευρώ λέγοντας της ότι επρόκειτο για έναν ζάμπλουτο Νισύριο της Αμερικής και συγκεκριμένα για τον πασίγνωστο επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη!
Φέρεται να της είπε ότι θα έπρεπε πρώτα να γίνουν κάποιες εργασίες στο ακίνητο πριν το αγοράσει ο πλούσιος ομογενής, τον οποίο μάλιστα θα συναντούσαν σε κάποια κρουαζιέρα, που θα έκανε στα νησιά.
Στην πορεία δέχτηκε τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο που εμφανίστηκε ως υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, που της συστήθηκε ως συνεργάτης του πολιτικού μηχανικού, ο οποίος θα βοηθούσε στην επίλυση πολεοδομικών θεμάτων στο ακίνητο με εργαζόμενους στο ίδιο Υπουργείο.
Με την μηνύτρια επικοινώνησαν εξάλλου ακόμη δύο άτομα. Ο ένας με σπαστά ελληνικά παρίστανε τον Κατσιματίδη, για να την πείσει ότι ενδιαφερόταν για την αγορά του ακινήτου και ένας τέταρτος ως συμβολαιογράφος ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι δήθεν είχε συντάξει συμβόλαιο για την αγοραπωλησία του ακινήτου.
Η μηνύτρια κατόπιν των ανωτέρω είχε πεισθεί ότι «έπιασε την καλή» και είχε αναπτύξει τέτοιες σχέσεις με τον πολιτικό μηχανικό, που τον φώναζε «κουμπάρο» αφού της είχε προτείνει να τον παντρέψει.
Για την τακτοποίηση της αγοραπωλησίας του ακινήτου της Νισύρου υποστηρίζει ότι του κατέβαλε από τον Απρίλιο του 2015 140.469 ευρώ σε μετρητά και επιπλέον 40 χρυσές λίρες αξίας 10.017,2 ευρώ!
Υποστηρίζει ότι την είχε πείσει συγκεκριμένα ότι τα χρήματα θα διετίθεντο για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, των συμβολαιογραφικών εξόδων κλπ.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2015 φέρεται να την πληροφόρησε ότι όλα ήταν έτοιμα για την υπογραφή του συμβολαίου και ότι επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Αθήνα για την υπογραφή του συμβολαίου με τον Κατσιματίδη. Η γυναίκα μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα του έδινε ως δώρο το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ μετά την υπογραφή του συμβολαίου.
Στην πορεία, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι είχε στήσει σε βάρος της την συγκεκριμένη πλεκτάνη, εξαπατώντας την, για να της αποσπάσει 150.486,2 ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι μεθόδευσε κι άλλο σχέδιο πείθοντάς την να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι είχε λάβει από εκείνον άτοκο δάνειο ύψους 28.000 ευρώ το οποίο όμως στην πραγματικότητα ήταν το δώρο, που του είχε υποσχεθεί μετά την υπογραφή του συμβολαίου. Με την συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση, όπως υποστηρίζει, πέτυχε να εκδοθεί σε βάρος της και διαταγή πληρωμής του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για το ποσό των 33.817,95 ευρώ.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε μήνυση που υπέβαλε ένας κάτοικος Αρχαγγέλου ο οποίος φέρεται να του ανέθεσε με την σύζυγο του την τακτοποίηση της άδειας της επιχείρησης της τελευταίας.
Οπως υποστηρίζει τους ζήτησε το ποσό των 1000€ ως πληρωμή και το ποσό των 1600€ ως εγγύηση για να μπορούν δήθεν να δουλεύουν στην επιχείρηση μέχρι να τακτοποιηθούν τα χαρτιά.
Ενώ λοιπόν είχαν επαφή για να τους καθοδηγήσει στις μετατροπές του φροντιστηρίου τον έπεισε να του δώσει κάποια χρήματα για να προβεί στις διαδικασίες εξαγοράς ενός αγροτεμαχίου στην περιοχή «Στεγνά» το οποίο φερόταν κατά κυριότητα να ανήκει στο Δημόσιο.
Φέρεται να εισέπραξε σημαντικά ποσά χωρίς να τακτοποιήσει την υπόθεση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ