Τοπικές Ειδήσεις

Σε «υγειονομικές βόμβες» μετατρέπονται οι εκκλησίες!

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε ιερούς ναούς εντός κι εκτός της πόλης της Ρόδου, αφού παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τοπικά με την ανοχή των ιερέων πολλοί πιστοί εισέρχονται στις εκκλησίες χωρίς μάσκες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσφορία άλλων πιστών που τηρούν τα μέτρα τα οποία έχουν θεσπιστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας ειδικά στην περίοδο αυτή που καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να μην τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», ανεμβολίαστος ιερέας μεγάλου ναού στη ανατολική πλευρά του νησιού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό είχε ήδη τελέσει μυστήρια με μεγάλο αριθμό πιστών ενώ φαίνεται να κόλλησε κορωνοϊό και σε έτερο ιερέα που συλλειτουργούν στον ναό.
Η είδηση διαδόθηκε άμεσα και όσοι μετείχαν στα μυστήρια στη συγκεκριμένη εκκλησία σπεύδουν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς εξαιτίας του συνωστισμού θεωρείται βεβαία η διασπορά του κορωνοϊού.
Μάλιστα, πιστοί που άσκησαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στη συγκεκριμένη εκκλησία ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να μπει μια τάξη στους ναούς από τη μια μεριά του νησιού μέχρι την άλλη και να υποχρεωθούν ιερείς και πιστοί να τηρούν τα μέτρα, καθώς η κατάσταση με τα κρούσματα τείνει να ξεφύγει.
Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση ιερέα που παραμένει ανεμβολίαστος, αλλά είναι κι άλλοι που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και μπορεί μεν να μην τάσσονται ανοικτά κατά του εμβολιασμού αλλά με την… ανοχή τους προσέρχονται πιστοί χωρίς μάσκες στους ναούς χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις και χωρίς να τους γίνεται καμία σύσταση με αποτέλεσμα μεγάλοι ναοί να κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες!
Και μπορεί στη Ρόδο να μην καταγράφονται ανοικτά ιερείς αρνητές, ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες είναι πολλοί εκείνοι (οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι) που κάνουν τα… στραβά μάτια με αποτέλεσμα να πηγαίνει στράφι η προσπάθεια που καταβάλλεται τοπικά να ελεγχθεί η κατάσταση και να μην ξεφύγουν τα κρούσματα.
Να σημειωθεί ότι παρότι οι εκκλησίες εξαιρούνται από τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από τις 10 Νοεμβρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ πριν την προσέλευσή τους στους ιερούς ναούς.
Εξάλλου, στην εγκύκλιο που εξέδωσε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», συστήνοντας σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).
Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.
Με δική τους δαπάνη θα κάνουν rapid test ή μοριακά τεστ, δύο την εβδομάδα όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς, όπως κληρικοί, ιεροψάλτες νεωκόροι και άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου