Τοπικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων στις φυλακές της Κω

Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το σαββατοκύριακο στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», έχουν ήδη βεβαιωθεί πέντε κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των κρατουμένων ενώ η ανησυχία είναι εύλογη καθώς κρατούνται 100 περίπου άτομα σε θαλάμους που προορίζονται για κράτηση και δύνανται να φιλοξενούν μόλις 56.
Η διοίκηση των φυλακών έχει λάβει έκτακτα μέτρα απομόνωσης των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, καθώς και αποστείρωσης κρίσιμων χώρων για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης. 24 αλλοδαποί κρατούμενοι είναι σε καραντίνα.
Ο υπερσυνωστισμός και οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν δεν ευνοούν την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος “έκρηξης”. Αρμοδίως, πάντως διαβεβαιώνεται ότι έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο μέτρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε θετικοί κρατούμενοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ως τώρα και δεν χρειάστηκε κάποιος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου