47 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973. Ήταν πλούσια η δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στη δικτατορία τα χρόνια που προηγήθηκαν. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση και σήμαινε για τους αγωνιστές πολλές φορές συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, διώξεις, φυλάκιση, εξορία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα συνθήματά της, εναντιώθηκαν στη δικτατορία αλλά και στον ιμπεριαλισμό και το ρόλο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Τη δική τους επέμβαση στην περιοχή πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός.

 

Είναι αυτό ακριβώς το περιεχόμενο, που ενοχλεί την κυβέρνηση ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της ως μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ. Μόνο που ο σύμμαχός τους δεν αναγνωρίζει καν τα ελληνικά σύνορα με βάση την τελευταία έκθεση του υπουργείου εξωτερικών τους που βγήκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα. Να γιατί ειδικά φέτος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία να τιμηθεί η επέτειος από το λαό μας.

 

Η άθλια απαγόρευση όλων των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την ελληνική επικράτεια που καταδικάστηκε και από την Ένωση δικαστών και εισαγγελέων ως αντισυνταγματική, αξιοποιεί την πανδημία σαν πρόσχημα για να επιβάλλει απαγορεύσεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα συνολικά.

 

Έρχεται σε συνέχεια νόμων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στις διαδηλώσεις, ενώ στα σκαριά είναι και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει και μάλιστα σε συνθήκες lockdown, που καταργεί μια σειρά στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα όπως το 8ωρο ενώ επιβάλλει κανούριες απαγορεύσεις στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην πράξη σχεδόν απαγορεύοντας την απεργία.

 

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν μπορούν και δε θα μείνουν αμέτοχοι σε αυτές τις εξελίξεις.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία Amilia Mare και Paradise Village θα τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου στο Άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

Ρόδος, 16 Νοέμβρη 2020

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ