Τοπικές Ειδήσεις

Alpha Bank: Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του Τουρισμού και αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον και την κοινωνία στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, για την παρουσίαση του έργου αισθητικής ανάπλασης και δεντροφύτευσης στις πυρόπληκτες περιοχές και για κύκλο συναντήσεων με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, βουλευτές και φορείς του νησιού.

Πιστή στην αποστολή της να στηρίζει την πρόοδο των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, η Alpha Bank παρουσίασε το έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης του οδικού δικτύου των πυρόπληκτων κοινοτήτων της Ρόδου, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Τράπεζας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους φορείς του νησιού, με στόχο την άμεση βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και μακροπρόθεσμα την ανάδειξη του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό. Στοιχείο αυτής της συνεργασίας, αποτελεί και το χρηματοδοτούμενο από την Alpha Bank έργο αισθητικής ανάπλασης κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπειίο και Γεννάδι της Ρόδου. Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής αλλά και των tour operators για την βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στα τέλη του καλοκαιριού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει τη θερμή υποστήριξη των επαγγελματικών φορέων του νησιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Το “παρόν” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νικόλαος Κωστάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης και ο Νίκος Μπόνης, πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού Κ2.

Παράλληλα με το έργο δενδροφύτευσης, η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά και την εκπόνηση της μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ενώ υλοποιεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.

Βασίλης Ψάλτης: Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μετασχηματισμού

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε: «Η Alpha Bank στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια των επιχειρηματιών, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον για το νησί. Πιστεύουμε ότι κάθε πρόκληση μπορεί να μετασχηματιστεί σε ευκαιρία. Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μετασχηματισμού, εξελίσσοντας τις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες της, προστατεύοντας το φυσικό της πλούτο, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών».

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ισχυρά θεμέλια για τον εμπλουτισμό της τουριστικής ταυτότητας»

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για την ανάδειξη της συνεργασίας της Alpha Bank με τις τοπικές αρχές και τους φορείς τουρισμού με στόχο την άμεση βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής εμπειρίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Στο τμήμα του νησιού που θα ξανακερδίσει τη βιωσιμότητα και την ομορφιά του, μέσω μιας αλυσίδας σοβαρών δράσεων με πρώτη – και ιδιαίτερα συμβολική – τη δεντροφύτευση. Η θωράκιση του τμήματος αυτού από ακραία καιρικά φαινόμενα και περιβαλλοντικές επιπτώσεις αποτελεί μία εξίσου σοβαρή και προσεγμένη μελέτη ενεργειών και αποφάσεων. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη θέσει ισχυρά θεμέλια δράσεων και προγραμμάτων για τον εμπλουτισμό της τουριστικής ταυτότητας».

Γιώργος Χατζημάρκος: Η Ρόδος εργάζεται για να μετασχηματιστεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε: «Στη μεγάλη αγωνία που βίωσε η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απάντησε με άμεσα αντανακλαστικά για την γρήγορη επαναφορά της τουριστικής οικονομίας. Όπως σε όλες τις κρίσεις, αναζητήσαμε την ευκαιρία για την επόμενη μέρα. Σήμερα, το νησί απολαμβάνει μια τουριστική περίοδο που επανέκαμψε εκπληκτικά γρήγορα χωρίς να υπολείπεται της περσινής χρονιάς ρεκόρ. Σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή η Alpha Bank με την οποία μοιραστήκαμε τον ίδιο βηματισμό και την ίδια επιμονή για να φτάσουμε στα σημερινά ορατά ήδη αποτελέσματα ως προς την αισθητική ανάπλαση της περιοχής, στο μικρό μέρος που μας επιτρέπεται από την ίδια τη φυσική αναγέννηση. Αυτή η πιστή δέσμευση και η άμεση αντίδραση εξάλλου ταιριάζουν σε έναν προορισμό που εργάζεται για να μετασχηματιστεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού. Υποδεχόμαστε σήμερα και την Alpha Bank σε αυτό το ταξίδι στο μέλλον του τουρισμού και συνεχίζουμε μαζί την κοινή πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για όλους.»

Συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού

Σε συνέχεια της παρουσίας κλιμακίου της Διοίκησης στη Ρόδο, την περίοδο των πυρκαγιών, τα μέλη της διοικητικής ομάδας της Τράπεζας, υπό τον CEO του Ομίλου, πραγματοποιούν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται ο απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου και, βεβαίως, οι σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Τον κ. Ψάλτη συνοδεύουν, μεταξύ άλλων Στελεχών, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking Γιάννης Εμίρης, ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής Τηλέμαχος Γεωργάκης, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς και ο Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων Μιχάλης Σπυρόπουλος.

Η Alpha Bank αποτελεί διαρκή σύμμαχο και έμπιστο σύμβουλο των επιχειρήσεων τουρισμού, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού και διαφοροποιημένου τουριστικού προϊόντος. Η Τράπεζα προσφέρει έξυπνες χρηματοδοτικές λύσεις και διαθέτει μία ομάδα έμπειρων τραπεζικών συμβούλων με γνώση των νέων αναπτυξιακών εργαλείων, στοχεύοντας στη στήριξη της μετάβασης των επιχειρήσεων στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία.

•       Την τελευταία τετραετία, η Τράπεζα έχει διοχετεύσει €2,5 δισ. στον κλάδο του τουρισμού

•       Αξιοποιώντας τους πόρους και τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, η Alpha Bank ξεχωρίζει για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και για την έμφαση που δίνει στην ποιοτική και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων

•       Για τη στήριξη της οικονομίας της Ρόδου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τουρισμού, την τετραετία 2019 -2022, η Τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από €220 εκατ.

Την πρωτοβουλία της Alpha Bank χαιρέτησαν επιπλέον ο Ιωάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Νικόλαος Υψηλάντης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ιωάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Οι καταστροφικές πυρκαγιές για το νησί μας το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσαν ένα πλήγμα στην τοπική κοινωνία, το περιβάλλον της Ρόδου και τον τουρισμό που αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της οικονομίας των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία της Ρόδου, η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μας και όλοι οι τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν για να ξαναζωντανέψουμε το νησί μας.

Στη διαδικασία αναγέννησης του νησιού μας η συμβολή της Alpha Bank ήταν πολύτιμη και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα σημαντική με στόχο την ανάδειξη του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό, που θα παρέχει εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες και ισχυρή, διατηρήσιμη ανάπτυξη στις τοπικές επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι αξιοσημείωτες και κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής εμπειρίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Θα ήθελα να είμαι παρών αλλά οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κρατούν στην Αθήνα.

Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου

Το 2023 ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για τη Ρόδο. Ήταν δύσκολη για τη φύση, για τους ανθρώπους και για τον τουρισμό της Ρόδου. Σήμερα όμως είναι μια μέρα ελπίδας.

Θεμελιώνουμε την κοινωνική μας ευθύνη ξεκινώντας με τη δράση της Alpha Bank σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναλαμβάνει η Τράπεζα την πρωτοβουλία να δεντροφυτεύσει την περιοχή εκατέρωθεν των δύο πλευρών του δρόμου.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για μια ολιστική προσέγγιση για τη φύση και με αφορμή της πυρκαγιάς της Ρόδου. Σήμερα θεμελιώνεται αυτή η προοπτική και η λύση. Νομίζω ότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια. Η σύσσωμη συμμετοχή φορέων, κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων αλλά και στελεχών της τράπεζας υποδηλώνει τη βούληση μας να συνεργαστούμε για να ξαναδούμε τη Ρόδο μας πράσινη.

Συγχαρητήρια στην Alpha Bank. Τέτοιες δράσεις δίνουν την ευκαιρία να δούμε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίως η Alpha Bank συναισθάνονται και προχωρούν μπροστά.

Συγχαρητήρια και στην Περιφέρεια και τον κύριο Χατζημάρκο που συνεχίζει αυτή τη δημιουργική πορεία γιατί η Ρόδος μπορεί να έχει ένα καλό αποτύπωμα τα επόμενα χρόνια.

Βασίλειος Νικόλαος Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η σημερινή παρουσία της Alpha Bank στην Ρόδο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι πέρα από την επιχειρηματική και τραπεζική της δραστηριότητα διαθέτει σε μεγάλο βαθμό και εταιρική και κοινωνική ευθύνη. Αυτή η κοινωνική ευθύνη η οποία αποτυπώνεται μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στη Ρόδο στη μεγάλη ευαισθησία των ανθρώπων της, του CEO και της διοίκησης της Τράπεζας για το Περιβάλλον και τοτο έργο δεντροφύτευσης για την καμένη νότια Ρόδο. Ως κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην διοίκηση και τους συνεργάτες της διοίκησης, σε όλους τους ανθρώπους της Alpha Bank που ακόμα μια φορά είναι κοντά μας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου