Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση  Βασ. Υψηλάντη με τον Υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και τη ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Με τον Υπουργό συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Καλύμνου, καθώς επίσης και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία αγοράς κτηρίου για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών.

Ο ΥΕΝ δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου να επιθεωρήσει το προτεινόμενο κτήριο και την καταλληλότητα του για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών. Επίσης οτι θα εξεταστεί η αποσταλείσα από το Δήμο Καλύμνου αναθεωρημένη μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με σοβαρότητα και σταθερά βήματα προωθείτε η υλοποίηση μιας μεγάλης ανάγκης της Καλύμνου.

Με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικότητας κ. Χριστιάνα Καλογήρου συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο αναρτάται σχετικά με τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Το εν λόγο νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Τέλος η κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου οτι διατίθεται το ποσό των 8.000 ευρώ για τις ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στη Κάσο, καθώς επίσης εξετάζεται η χορήγηση μόνιμης ετήσιας επιχορήγησης στο Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου