Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η συζήτηση τριών αγωγών για την υφαρπαγή ισάριθμων ακινήτων του Δημοσίου

Για την 1η Απριλίου 2021 αναβλήθηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου η συζήτηση τριών αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων εναγομένων σε υποθέσεις υφαρπαγής τριών προνομιακών ακινήτων με τη χρήση ανυπόστατων αποφάσεων εκποίησής τους και ζητείται να επιστραφούν με τα υπερκείμενα στην ιδιοκτησία του.
Ενώπιον του δικαστηρίου οι νομικοί συμπαραστάτες των εναγομένων κ.κ. Β. Καταβενάκης και Κώστας Χαλκιάς και ο νομικός σύμβουλος της Alpha Bank κ. Γ. Μαυρομάτης γνώστοποίησαν στο δικαστήριο ότι επίκειται σύντομα νομοθετική επίλυση του όλου ζητήματος με την υποβολή ειδικής προς τούτο τροπολογίας σε σχέδιο νόμου. Το σχέδιο της τροπολογίας έχει διαρρεύσει προ πολλού πλην όμως δεν έχει υποβληθεί στην Βουλή προς έγκριση. Σημειώνεται ότι στην μια αγωγή που αναβλήθηκε εκ νέου το Ελληνικό Δημόσιο στρέφεται συγκεκριμένα κατά του προϊσταμένου του Κτηματολογίου Ρόδου, 11 ομογενών, κατοίκων ΗΠΑ, μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής – τουριστικής εταιρείας, 20 κατοίκων Ρόδου και 6 τραπεζών. Η ίδια αγωγή είχε ασκηθεί και τον Νοέμβριο του 2011 και περιελάμβανε ακόμη 3 ομογενείς, που στο μεταξύ απεβίωσαν. Όπως έχει αποκαλύψει η «δ», με την χρήση της υπ’ αριθμ. ΔΚ1818/25-7-2000 απόφασης εκποίησης του πρώην προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου εξαφανίστηκαν από την περιουσία του δημοσίου 40.640 τ.μ. δασικής έκτασης στην ΚΜ1028Α μερίδα στα Κοσκινού.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μεταγραφεί στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου την 17η Μαΐου 1975 και η «μαϊμού» απόφαση εκποίησής του μεταγράφηκε στον τόμο της συγκεκριμένης μερίδας την 24η Νοεμβρίου 2000.
Ως δικαιούχοι του δημοσίου αυτού ακινήτου εμφανίζονται 14 ομογενείς από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας των H.Π.A. οι οποίοι φέρονται να είχαν ορίσει ως πληρεξούσια στην Ρόδο μια «μεσίτρια». Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχουν κτιστεί πλέον 16 μεζονέτες οι οποίες έχουν πωληθεί σε ιδιώτες!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το δασικό αυτό ακίνητο εμφανίζεται στο συμβόλαιο ως αγρόκτημα. Εν πάση περιπτώσει το Ελληνικό Δημόσιο αμφισβητεί την καλοπιστία των αγοραστών των ακινήτων που προέρχονται από την αρχική μερίδα των 40 στρεμμάτων που τεμαχίστηκε και διεκδικεί την κυριότητά τους συμπεριλαμβανομένων και των υπερκείμενων δηλαδή των σπιτιών τους (!!!) αλλά και αποζημιώσεις από τη χρήση τους! Σε ό,τι αφορά τους ομογενείς με την ίδια αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο, που διεκδικεί να ακυρωθούν όλες οι εγγραφές στο κτηματολόγιο στο συγκεκριμένο ακίνητο, διεκδικεί αποζημιώσεις 300.000 ευρώ για ηθικές βλάβες, 1.572.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και 10,3 εκατ. ευρώ για τη θετική ζημία που υπέστη!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου