Ρεπορτάζ

Δεν άρχισε ακόμα η διάθεση στη Ρόδο πετρελαίου θέρμανσης

Δεν ξεκίνησε ακόμη στη Ρόδο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.
Όπως δήλωσε το μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Πώλησης Υγρών Καυσίμων κ. Νικήτας Ριζόπουλος κάποια ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης θα υπάρξει όταν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.
«Στη Ρόδο επικρατούν ακόμη πολύ καλές καιρικές συνθήκες . Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν έχουν γίνει ακόμη παραγγελίες από συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Σε ερώτηση σχετικά με την τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως θα ανέλθει στα 0,95 λεπτά το λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται πως θα είναι σημαντικά φθηνότερο από πέρυσι, (οπότε η τιμή εκκίνησης ήταν 1-1,1 ευρώ το λίτρο), καθώς υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές .
Ο κ. Νικήτας Ριζόπουλος τόνισε πως και πέρσι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης δεν ήταν μεγάλη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
«Όταν γίνονται συνεχώς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι δυνατό να υπάρχει ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης; Και εμείς δεν μπορούμε να διαθέτουμε καύσιμα με πίστωση. Αν αυτό συμβεί θα βάλουν λουκέτο τα πρατήρια», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) είχε προταθεί μείωση της φορολογίας κατά 13 λεπτά το λίτρο (από 23 που ήταν πέρυσι) με ταυτόχρονη κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου.
Σε ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών ο κ. Νικήτας Ριζόπουλος δήλωσε πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων έχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες.
«Οι προθεσμίες που είχαν δοθεί έληξαν. Πιστεύω πως όλοι έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου