Ρεπορτάζ

Ανήλικη έπαθε ηλεκτροπληξία σε στάση λεωφορείου – αποζημίωση διεκδικούν οι γονείς της

Για τυπικό λόγο και συγκεκριμένα εξαιτίας της μη χορήγησης πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο, που τους εκπροσώπησε, απορρίφθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή που άσκησαν κατά του Δήμου Ρόδου, δύο κάτοικοι Θεσσαλονίκης, γονείς ανήλικης, που τραυματίστηκε από ηλεκτροπληξία σε στάση λεωφορείου.
Οι γονείς ζητούσαν να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος Ρόδου να τους καταβάλει, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και με απόφαση που θα κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή, το ποσό των 250.000 ευρώ – αφαιρούμενου του ποσού των 50 ευρώ, την ικανοποίηση του οποίου επιφυλάχθηκαν να επιδιώξουν στο ποινικό δικαστήριο – ως χρηματική ικανοποίηση, για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που, κατά τους ισχυρισμούς τους, υπέστη η ανήλικη κόρη τους, συνεπεία τραυματισμού της από ηλεκτροπληξία κατά την επαφή της σε μεταλλικό υπόστεγο της στάσης λεωφορείου, ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται μπροστά στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Κρεμαστής Ρόδου.
Σημειώνεται ότι το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έχει κρίνει αθώα λόγω αμφιβολιών την διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο του Δ. Σ. της εταιρείας INTERMEDIA A.E. που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως εξαιτίας του συγκεκριμένου τραυματισμού.
Η κατηγορούμενη είχε κριθεί συγκεκριμένα ένοχη για το ότι την 21η Αυγούστου 2005 ως εκπρόσωπος της ως άνω εταιρείας η οποία είχε την εκμετάλλευση των στεγάστρων (στάσεων των λεωφορείων) για διαφημιστικούς σκοπούς δεν είχε τοποθετήσει ρελέ ασφαλείας σε φωτιζόμενο τμήμα στάσης λεωφορείων με αποτέλεσμα να προκληθεί σωματική κάκωση στην ανήλικη η οποία ακούμπησε το δεξί της χέρι στο μεταλλικό υπόστεγο μπροστά από το κτήριο που στεγαζόταν τότε το Δημαρχείο Κρεμαστής και λόγω της κακής ηλεκτρολογικής σύνδεσης υπέστη ηλεκτροπληξία. Διαπέρασε συγκεκριμένα ηλεκτρικό ρεύμα στο σώμα της, από «τρύπα» που δημιουργήθηκε, στο χέρι της και έχασε τις αισθήσεις της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης κ. Στέλιος Κιουρτζής επεσήμανε στην αγόρευσή του ότι η εντολέας του είχε λάβει όλα τα μέτρα προστασίας στην τοποθέτηση της συγκεκριμένης στάσης λεωφορείων και ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει το καλώδιο ηλεκτροδότησης προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν κινητή καντίνα στο πανηγύρι της Παναγιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου